Thursday, November 25, 2010

SAYA SUKA BLOG AWAK LA !



Jom join segmen:Saya suka blog awak la! dari blog Ben Ashaari, nak tahu dengan lebih lanjut, silalah klik pada tajuk di atas.

Sebenarnya semua blog yang tersenarai di blog list saya tu saya suka masuk dan baca, tapi ikut syarat segmen ini, kena pilih 5 sahaja. Tapi ramai juga rakan bloggers yang saya suka baca telah berpaling arah, lebih senang berkomunikasi di "Muka Buku". 
Okaylah...ini 5 blog yang saya paling suka baca:

Saya suka masuk baca blog ini kerana ia mengimbau kembali pengalaman saya dan suami serta Allahyarhamah Ibu Mertua saya menjadi tetamu Allah pada tahun 2007 yang lalu. Hati sentiasa menjadi sayu melihat Kaabah, iaitu kiblat berjuta-juta umat Islam di dunia ini... kiblat di mana setiap solat kita, setiap waktu, setiap hari adalah menghadap kepadanya dan apabila membaca kisah-kisah pengalaman penulis di Kota Mekah telah membawa ingatan saya (dan suami) kepada Allahyarhamah Ibu Mertua. Beliau telah meninggal di sana selepas selesai menunaikan fardhu haji, sebelum sempat pulang ke tanah air.

2. Hidup itu Indah..Kenangan cerita diri.

Sebuah catatan seorang insan yang kerdil. Menghayati nikmat kehidupan indah yang dipinjamkan oleh Allah S.W.T kepadanya dengan penuh kesyukuran. Lalu, nikmat Allah yang manakah hendak didustakan..?
3. Dapur Tanpa Sempadan -
Ini sudah terang lagi bersuluh...ramai suka masuk baca blog ni sebab nak tengok dan ikut pelbagai resepi yang disediakan. Meleleh air liur selalu masuk blog ni, sebab tengok gambar-gambar masakan yang enak-enak... siapa tak kenal Cik Mat Gebu sorang nih! Apatah lagi kami berkongsi hobi yang sama dalam mengumpul pinggan-mangguk lama (PML).. tengok sahajalah hidangan enak dalam pinggan mangkuk lama yang ditunjukkan di blog beliau...

4.Destinasiku & A Drop of Water in the Sea-
Hurm...terpaksa letak kedua-dua blog ini sama level - sebab kedua-dua saya suka masuk baca. Banyak ilmu dan pengajaran yang boleh didapati dari perjalanan kehidupan.

Sebab apa saya selalu masuk baca blog ini tiap-tiap hari? sebab in blog anak saya! Jadi saya mesti pastikan perkara yang dipost di blog beliau adalah dalam landasan yang dibenarkan dan tidak melampaui batas.

OK..selesai... sebenarnya nak letak banyak lagi..tapi ikut syarat kan..


SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG: Ben Ashaari



12 comments:

  1. jom singah blog saya...saya jemput awak ni...saya dh join dh sama mcam awak...

    ReplyDelete
  2. ooo..xpnh lg msuk blog drg ni..thanx for sharing

    ReplyDelete
  3. wah bestnya ibu & anak sama sama ada blog :-)

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan juga...happy blogging

    ReplyDelete
  5. salam...jalan2 singgah d cni dari blog En Ben..slm perkenalan..selamt berblogging dn maju jaya..huda 4low blog neyh jgk ^^,
    ader mase terluang, snggah la cni ^^,

    http://hudahazwani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. salam k azzah, saya suka blog awakla..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  7. Salam water lily dan nur,

    terimakasih kerana sudi senaraikan blog akak dalam senarai blog yang anda suka .... terharu sangat!

    Alhamdulillah...semoga persahabatan di alam maya terjalin erat sehingga ke alam realiti

    ReplyDelete
  8. nice blog. dpt from blog DTS :)

    jom lawat kami eyh :)

    http://nongtalhahcollection.blogspot.com

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....