Sunday, February 16, 2014

Cucu

Cucu Sulong.

Pada hari Isnin lepas,  10 Februari 2014, jam 11 mlm, menantu saya telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang comel.  Syukur Alhamdulillah. Cucu sulong saya . Tahniah Zaid Mohd Haslan & Maryam Dzul 
Semoga amanah Allah ini dapat dicorakkan dengan sebaik nya mengikut landasan agama yg benar sehingga menjadi anak solehah. Ameen.

Assalamualaikum dunia ^^ doakan semoga saya jd anak yg solehah yg comel ^^

104 comments:

  1. Saya copy paste komen yg kawan2 tulis di facebook di sini sebagai tatapan bloggers yang lain ..

    ReplyDelete
  2. Faizah Rosli Amin...mak ude nk pggl ape? nenda jugak ke mcm mak? hihi
    12 February at 08:47

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Azzah Tok Mi dan Tok Abi ...hehe
      12 February at 08:50 ·

      Delete
    2. Faizah Rosli Hihi..best jugak..tok mi..hihi..
      12 February at 08:51

      Delete
    3. Nur Azzah nak panggil Nek Da pun boleh juga ... bermaksud Nek Uda atau Nenek Muda!! hahaha
      12 February at 08:51

      Delete
    4. Nenek muda????? haha
      12 February at 08:55

      Delete
    5. ya lah Faizah Rosli Nenek Muda yg berkerjaya! ewahhh...hehe
      12 February at 08:57

      Delete
    6. i Haha..layan mak ude..hihi..kite always b kakak faizah..haha
      12 February at 08:58

      Delete
    7. Faizah Rosli apa pulak "kakak" Faizah ..?? "Makcik" okayyy!!
      12 February at 08:59

      Delete
    8. Hahahahhaha..
      12 February at 08:59

      Delete
    9. Macam Hana Haslan bila tanya, "Baby nak panggil Hana apa? Mak Su?" Dia jawab, "eiii..apa 'Mak' pulak ...kita baru 12 tahun tau..panggil kita "Cik Su" tau!!!" hehehe
      12 February at 09:02

      Delete
    10. Abby pon cik su utk ali faiz. .hana cik su utk maryam jr..hihi
      12 February at 09:03

      Delete
  3. Abang Long Alhamdulillah. TAHNIAH ! cucunya nak panggil apa ya ? Kak Nur Azzah sihat ?
    12 February at 08:49

    ReplyDelete
  4. Jaridah Ramli Tahniah...
    12 February at 08:50

    ReplyDelete
  5. Nur Azzah Terimakasih Kak Jaridah Ramli dan Abang Long
    12 February at 08:50

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Long TAHNIAH sekali lagi buat datuk mi.
      12 February at 08:50

      Delete
  6. Zulhazry Mohd YusoffFebruary 16, 2014 at 11:46 PM

    Zulhazry Mohd Yusoff Tahniah Datuk Seri Haslan AbdRahim dan Nenek Seri Nur Azzah
    12 February at 08:51

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Azzah Aiyyaa bro Zulhazry Mohd Yusoff ... apa pulak Nenek Seri ... panggil lah Datin Seri ke! kihkihkih
      12 February at 08:52 · Like

      Delete
    2. hahaha datuk seri la pulak macam poyo je kamu ni Zulhazry Mohd Yusoff kah kah.......
      12 February at 09:17

      Delete
    3. Zulhazry Mohd YusoffFebruary 17, 2014 at 12:31 AM

      Dahhh ini jalan paling singkat untuk bergelar Datuk kan hah hah hah
      12 February at 09:18

      Delete
  7. Yunus Badawi Amiin.

    Tahniah dah jadi ninda!
    12 February at 08:52

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yunus Badawi Terimakasih ...
      12 February at 08:54

      Delete
  8. MasyaAllah! !! Tahniah Azzah. ..Alhamdulillah
    12 February at 08:57

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih CikMilah Jamilah Rejab
      12 February at 09:04

      Delete
  9. wah kak azzah ah jadi nenek. nenek glamor. Tahniah to the whole family
    12 February at 09:03

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Atie Awang
      12 February at 09:04

      Delete
    2. Atie Awang nenek pagi-pagi kena gi kerja! huhu..
      12 February at 09:05

      Delete
    3. tulah kak azzah nenek glamor dan moden mmg cam tu. kalau nenek dulu dah kedut2 dan dok rmh
      12 February at 09:05

      Delete
  10. Noorshida Mohamed SaadFebruary 16, 2014 at 11:57 PM

    MasyaAllah!!!! Alhamdulillah.......tahniah Nur Azzah tok mi vogue
    12 February at 09:04

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Shida..Noorshida Mohamed Saad ni cicit kedua utk Pak Rahman dan Mak Kiah ... hehe..I loike ..Tok mi vogue!
      12 February at 09:07

      Delete
  11. Tahniah, Kak Azzah
    12 February at 09:05

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Wan Sharina Jaffri ..
      12 February at 09:09

      Delete
  12. Tahniah Nur Azzah n Atok Lan...
    12 February at 09:12

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Dr Nordin Abu Bakar ..
      12 February at 09:21

      Delete
  13. Tahniah
    12 February at 09:54 ·

    ReplyDelete
  14. tahniah kepada Datuk n Nenek yang baru.....
    12 February at 09:58

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Karma,

      Azzah@Uda dan Haslan@wak

      Delete
  15. Mcm muka abg zaid je. Heee
    12 February at 10:07

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Shah> Mak Ude rasa macam muka Kak Maryam ajer! hehe

      Delete
  16. tahniah...didoakan menjadi anak yg solehah..penyejuk mata ayah bonda...
    12 February at 10:13

    ReplyDelete
  17. Tahniah
    12 February at 10:35

    ReplyDelete
  18. Tahniah kak Nur Azzah. Dpt jawatan baru 😊
    12 February at 10:40

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Anita, bertambah lagi jawatan kan! huhu .. jawatan ini yang hakiki! hehehe

      Delete
  19. Tahniah Uda!...
    moga menjadi cucu dan anak solehah!
    12 February at 10:47

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah. Tahniah azah
    12 February at 11:25

    ReplyDelete
  21. tahniah tahniah!!seangkatan ngn prof zainab
    12 February at 11:25

    ReplyDelete
  22. Tahniah Nenek baru...moga bertambah murah rezeki
    12 February at 11:32

    ReplyDelete
  23. Tahniah nenek Dr!
    12 February at 11:33 ·

    ReplyDelete
  24. tahniah cik ude
    12 February at 11:43

    ReplyDelete
  25. Tahniah Nur Azzah... akak dah 2 org cucu dah...bila lah kita nak jumpa lagik ye sblm akak blk Melaka
    12 February at 11:50

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Anies Bizz bila balik Melaka? ada kat sini sampai bila?

      Delete

  26. اِنىِّ أَعِيْذُكَ بِكَلِمَاةِ اللهِ التّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ
    Tahniah utk kak azzah sekeluarga,alhamdulillah....moga si tomey2 ini membawa limpahan rezq dan rahmat drNya. *girl eh,'anak solehah' salah dhomir lah doa nye tu hehe
    12 February at 12:05

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Wawa Salwa Mamat ..boleh kawan dgn Naurah kan..
      12 February at 21:19

      Delete
  27. Barakallah...Uda n Lan tahniah juga syabas! Tuk Zahid Isteri
    12 February at 12:03

    ReplyDelete
  28. alaaaa nak tgk!
    12 February at 12:11

    ReplyDelete
  29. Tahniah atuk and nenek.
    12 February at 12:29

    ReplyDelete
  30. Mabruk! Tahniah Kak Azzah..
    12 February at 12:59

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah.... Tahniah Granny Nur Azzah!!! Semoga sikecil membesar menjadi hamba Allah yg beriman & bertaqwa... ameen..
    12 February at 13:02

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah tahniah k.Azzah. Tak sangka dah jadi 'grandma' dah k.azzah. Ingat lg masa baru2 keje dulu k.azzah sibuk 'bersilat' dgn anak× yg masih kecik 2...
    12 February at 13:11 ·

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zehan Norzehan Sakamat ..ingat lagi ke? huhu .. bersilat dengan anak sambil jadi KP CS110 dulu pastu sambung belajar, jadi "single" mom lagik ...adoyaii ..kalau skrg tak tahu boleh lagik ke idak ...kudrat dah tak mcm dulu lagi ..nak pegang baby pun rasa kekok ..hehehe
      12 February at 21:16

      Delete
    2. Kak Nur Azzah...ingattt..kitaorg gelar akak 'super mom'..he..he....
      12 February at 21:34

      Delete
  33. Tahniah nenek dan atuk
    12 February at 13:44

    ReplyDelete
  34. Tahniah
    12 February at 13:45

    ReplyDelete
  35. Congratulations Kak azzah
    12 February at 14:00

    ReplyDelete
  36. Congratulations! There is a new baby in the house!

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah. Tahniah
    12 February at 14:07

    ReplyDelete
  38. Congrats Nenek
    12 February at 14:09

    ReplyDelete
  39. Tahniah azah n suami...dh naik pangkat jd nenda dan datuk...
    12 February at 15:31

    ReplyDelete
  40. Tahniah. Tambah lagi ahli Famili Tok Janggut
    12 February at 16:33

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohd Halim A Rahim jadi Tok Long Dol ..hehe

      Delete

  41. الحمد لله
    Mabruk diatar anugerahNya. Welcome to the club.
    12 February at 16:51

    ReplyDelete
  42. Wan Fatimah Wan EndutFebruary 17, 2014 at 3:07 AM

    Tahniah nanny..
    12 February at 17:03

    ReplyDelete
  43. Tahniah Azzah....
    12 February at 18:32

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah,tahniah
    12 February at 19:19

    ReplyDelete
  45. Alhamdulillah.Tahniah! !
    12 February at 20:28

    ReplyDelete
  46. Terimakasih Semua ...12 February at 20:34
    Kak Manizah Mazali, Raja Sarinah Aziz, huhu..... I dah join Kelab you all ...hehehe
    12 February at 20:34 ·

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome to the club, Opah

      Delete
  47. Tahniah...dah dapat pangkat dato n datin...
    12 February at 20:49

    ReplyDelete
  48. Siti Mariam Mat IsaFebruary 17, 2014 at 7:37 AM

    Mabruk Nek uda...muga cucu membesar sbagai anak solehah
    12 February at 21:50

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah. .tahniah k.azah...
    12 February at 22:44

    ReplyDelete
  50. Cngrats Azzah..
    12 February at 23:37

    ReplyDelete
  51. Comelnya. Bertuahnya ibu ayah. Tahniah
    13 February at 00:31

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof Zainab Abu Bakar ..cucu Prof pun comel dan hensem ! Bakal pejuang Islam seperti Sahabah Khalid Al-Walid!!

      Delete
  52. Nik Fatimah Nik AznanFebruary 17, 2014 at 7:42 AM

    Tahniah!! Alhamdulilah
    13 February at 06:05

    ReplyDelete
  53. Masita Abdul RahmanFebruary 17, 2014 at 7:43 AM

    Tahniah Uda, alhamdulillah. Semoga jadi cucu yang soleh
    13 February at 20:47

    ReplyDelete
  54. Terimakasih Hani Said , Sharifah Zaida , Prof Zainab Abu Bakar, Nik Fatimah Nik Aznan dan Kak Sita Masita Abdul Rahman

    ReplyDelete
  55. Tahniah !
    14 February at 16:24

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Mak Teh Hjh Salmiah Alias
      14 February at 16:25

      Delete
    2. Kamipun sedang menunggu cucu, anak Aliaa coming in may.
      14 February at 16:26

      Delete
    3. Bila due Mak Teh Hjh Salmiah Alias ?
      14 February at 16:26 ·

      oppss...dah ada statement tu ...tak perasan...huhu
      14 February at 16:27

      Delete
    4. In Syaa Allah, kita doakan semuanya selamat
      14 February at 16:32

      Delete
    5. Ni yang kawin sama tarkh haritu ke ?
      14 February at 16:33

      Delete
    6. Mak Teh Hjh Salmiah Alias ...ya Mak Teh...orang tua kata "bunting pelamin" ... lepas tu kena induce 2 minggu awal dari tarikh due ... sebab ada hbp ...
      14 February at 16:38

      Delete
    7. Nampaknya kami lambat sikit, semua rezeki Allah beri.
      14 February at 16:44

      Delete
    8. Takpe Mak Teh...MakTeh dah lama dapat cucu sulong ...
      14 February at 16:45

      Delete
    9. Betul ! Coming one will be no 4 ....
      14 February at 16:46

      Delete
    10. Aliaa dah pindah kerja HKL beritau Asma'

      Delete
  56. Alhamdulillah... tahniah dari kakak. Dah jadi nenek:)
    Meriahlah rumah bila ada suara tangisan bayi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Kakzakie, rasa dah tua lah bila dipanggil nenek! hihihi ..(tak ngaku lagik tu..) tapi baby tak duduk rumah saya kak... dia tinggal kat rumah nenek sebelah sana ... sebab akak saya lelaki, jadi menantu lebih selesa duduk di rumah emaknya .. tak apa lah ..sebab sama-sama kat dalam area Shah Alam juga..saya boleh ke sana bila kelapangan ..

      Delete
  57. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  58. salam, tahniah, dapat cucu..dh jadi opah.
    btw, saya dtg dan follow sini. feel free to hit me back yeah :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Bariah, terimakasih di atas ucapan tersebut dan juga terimakasih kerana sudi singgah di blog akak ini ..hehehe...rasa mcm dah tua sangat pulak!

      OK..will follow and tolong isi tabung ..
      Kak Azzah8

      Delete
  59. Salam Azzah,
    tahniah! dah naik pangkat jadi nenek.
    Tarikh lahir cucu azzah sama dgn tarikh lahir akklah..:)

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....