Friday, December 17, 2010

Aktiviti Cuti Sekolah - Cuti-cuti Malaysia...

Sudah beberapa minggu cuti sekolah berlalu...
Selain ber"cuti-cuti" - yakni bermalas-malasan...bermain-main....tidur..!
Apa lagi sesuatu perkara yang berfaedah yang anda lakukan...???

Menghadiri kursus-kursus/bengkel musim cuti sekolah....
 Belajar memasak ....menjahit ...kraf tangan....
jom....cuti-cuti Malaysia...!
Ramai yang sudah pergi berjalan-jalan....
ke Langkawi, ke Melaka, ke Pulau Pangkor.. dan lain-lain destinasi yang menarik di Malaysia...

satu lagi destinasi menarik... anda pernah ke Tanjung Piai?
Tahukah anda...bahawa Tanjung Piai terletak di tempat paling selatan di Benua Asia?
Hurm...sudah lama belajar Geografi ya? dah tak ingat peta Asia? 
hurm..sekarang ni dah senang...tak payah lagi nak pergi library cari buku peta...
semua tengah duduk mengdap laptop, PC kan? 
cari aje lah Google Map....
Untuk yang nature lovers...sungguh berbaloi ke sini..

Saya pernah tulis satu entri berkenaan Tanjung Piai di sini.. 
tetapi itu dah lama... pada tahun 2005... 5 tahun lepas... InsyaAllah nanti balik kampung boleh pergi lagi...dekat aja dengan kampung saya tu...
(Ini masa 2005...sekarang temat ni sudah banyak perubahan dan penambahan )

4 comments:

  1. tak pernah pergi lagi ke situ.

    serius tak dapat lagi lah..

    ReplyDelete
  2. Salam Azzah,

    Welcome to Tanjung Piai. Esok akan ramai peminat detikdaily akan berada di sana. Atau Azzah sebenarnya juga salah seorg commentar dlm tu. Sebab ada seorg tu aza tu you ke?

    Kalau betul eh... macam nak jumpa je kakak.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Azzah

    Tak tahu ada tempat pelancungan di Tanjung Piai

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Azzah..cam best jer g Tanjung piai tue...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....