Thursday, October 28, 2010

Wow! ...BE? Apa tu?

Dah masuk 4 tahun saya berblogging, walaupun ada masa pasang, ada masa surut...tapi banyak yang surutnya. Al-maklumlah tugas-tugas hakiki lebih  menuntut waktu dan commitment diri ini ... Pada awalnya, tidak tahupun apa itu nuffnang ini...ada terbaca tapi buat tak tahu saja... tetapi teruja bila nuff keluarkan satu berita tidak lama dahulu, di mana sambil berblogging boleh juga menjana pendapatan.  (Siapa tak mahu jika diberi duitkan?) Yang penting kita mahu ia halal, bukannya duit dari mencuri ke, merompak ke, rasuah ke... 

lalu cuba-cuba juga mendaftar jadi ahli nuffnang, selepas itu cuba letak iklan nuff di blog..(hehe..dengan pertolongan anak saya! Ini baru setahun yang lalu) 
Semasa mendaftar kalau tak silap ada soalan yg perlu di jawab. Pastikan iklan-iklan yang diletakkan bukanlah iklan yang bertentangan dengan agama... (cthnya: iklan minuman keras)

kemudian saya tak kisah pun dengan iklan tu, ada ke, tak ada ke, tak mendatangkan kesan langsung... tapi sehari dua, bila buka akaun nuff, baru perasan ...
WOW! ...ada 5 BE!

Alhamdulillah...
wbgmn pun earning nya bukan banyak...seciput aje...
(sebab tu malu nak tunjuk...sebab tak ramai yang jenguk blog saya ini) 

silalah klik jika nak tgk dgn lebih jelas..

8 comments:

  1. salam norazzah

    tahniah dapat rejeki tu...
    Alhamdulillah

    ummi pun pernah masukkan nuff tu dlm blog .. pastu satu ketika blog haru biru , bila hubby tolong betulkan dia tak masukkan semula niff tu ... jadi ummi buat2 tak tahu jer le... kalu tak mesti ada gak saguhati yg dapat kaaan....

    ReplyDelete
  2. Salam norazzah.

    Oklah tu utk permulaan. Nanti dah banyak boleh cash out. Buat makan sekeluarga.

    ReplyDelete
  3. Salam Ummi,

    rasanya blog ummi pun dah ada pengikut tersendiri..selalu orang buka dan baca...letak aje iklan nuff tu...

    ReplyDelete
  4. wah mak ude!! besnyeee! tahniah! boleh blnje r..

    ReplyDelete
  5. IM teringin juga nak try. ada sekali contact nuffnang tapi tak jadi apa pun. boleh tunjuk ajar IM ke. mana tau, kot kot boleh jadi jutawan internet...

    ReplyDelete
  6. Faizah, blog Faizah pun dah ramai followers... takkan tak dapat BE lagi?

    ReplyDelete
  7. IM,

    try lah..tak salah mencuba... lagipun blog IM pun dah established kan..dah ramai followers...ramai orang baca..sambil berbloggin boleh jana income...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....