Wednesday, October 27, 2010

Mee Udang Restoran Aur Gading, Sg Dua

Dalam perjalanan ke utara, teringin sangat nak makan mee udang yang terkenal di Kuala Sepetang, Taiping tu, tapi bila baca di blog-blog dan forum-forum, semua cakap mmg sedap tapi punyalah lama nak tunggu dapat order. Ada yang sampai kul 12 tghr order, kul 1.40 ptg baru sampai...menunjukkan betapa ramainya orang ...
 Jadi cuba cari alternatif lain...terbaca pula di satu blog ni (dah tak jumpa cari link dia..) dia kata ada satu tempat lagi di Sg Dua, di Butterworth sana yg jual mee udang lebih sedap dari di Kuala Sepetang.. Nama restoran tu Restoran Aur Gading, terus lah cari di Google Map tempat tu... lepas dah catit semua jalan nak pergi situ...
teruskan misi...bertolak dari Shah Alam lebih kurang kul 11 pg...sanggup tak makan lunch sebab nak makan mee Udang Sg Dua... sampai di area situ lebih kurang kul 4 ptg..
Alhamdulillah restoran tu sudah memulakan operasi...mmg best sebab restoran tu terletak betul2 di tepi sungai ...

Kak Long menikmati kerang sebelum mee udang sampai...
 Dua mangkuk besar mee udang...udangnya besar2 makan 3 ekor pun dah kenyang...
Abi kata alaaa..lambat sangat ambil gambar..abi dah lapar ni..! hehehe
Selepas makan sempat lagi bergambar di tepi sungai...cantik background sampan tu...!
Kakak dan adik
3 generasi


14 comments:

  1. restoran ni dekat butterworth kan?

    ReplyDelete
  2. @xiM,
    haah..dekat Sg Dua, Butterworth...

    ReplyDelete
  3. Azzah...pernah ke sana...memang sedap... orang kata kena ketepikan udang baru nampak mee nya...heheheh

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Azzah

    sampan.....teringat pergi sekolah rendah selama 6 tahun dayung sampan

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Anie,
    lama tak dapat komen dari Kak Anie... oppsss Datin Anie!!! hehehee.
    sibuk ya setiap hujung minggu ke Melaka..

    ReplyDelete
  6. Salam Rozali,
    Seronok tu naik sampan...tapi saya ni penakut air...kalau naik sampan tu macam2 saya pikir..nanti ada jerung lah serang etc...hehehe..gara-gara selalu tgk cerita menakutkan ..

    Tuan duduk di mana ya dulu?

    ReplyDelete
  7. mee tu macam ada campur ikan aje? banyak kali pegi sungai dua tapi belum pernah makan sini lagi :(

    ReplyDelete
  8. biasa pergi makan kat puncak mutiara, kg pelet; tak jauh dari tempat tinggal IM?

    huh.. daging kambing depa kata sedap. depa kata la.. sebab IM pun yang dekat ni tak pernah sampai lagi. TV3 jalan-jalan cari makan dah sampai dah...

    ReplyDelete
  9. babazahra', mana ada campur ikan? isk isk isk...mata baba kena pakai teropong besar sikit ni...

    ReplyDelete
  10. IM,

    salam pagi Khamis. tak biasa gi situ... kg Pelet tu kat mana? Butterworth? PP?

    ReplyDelete
  11. Nampak sedaplah kak Azzah mee udang tu? Bilalah dpt rasa agaknya, Buterworth pun tak pernah sampai...:D

    ReplyDelete
  12. Yus,

    Alhamdulillah..memang sedap...kalau tak mahu ke Butterworth, yang dekat sikit di Taiping, Perak tu...tempatnya nama Kuala Sepetang...google lah..

    ReplyDelete
  13. Tumpang tya waktu operasi pukul berapa ya kedai ni

    ReplyDelete
  14. Tumpang tya waktu operasi pukul berapa ya kedai ni

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....