Friday, October 15, 2010

Maher Zain ...oh....Maher Zain

Belum sempat nak tempah tiket, tiket dah sold out...huhu..takpalah...selamat poket ku..hehehe..sebab tiketnya bukan murah, yg paling murah pun RM70, yang lain semua ratus-ratusan...dan mana boleh beli satu ...sebab kalau nak bawa anak2 ku, nak kena beli paling kurang 6 tiket..haa kali lah dengan RM70..(kalau dpt yg murah..kalau nak yang mahal ...adoyaiii..rabak poketku!)

takapalah..tengok You Tube ajelah...
Kali ini bukan nak cerita pasal pertunjukan Maher Zain yang akan diadakan di Shah Alam ni, tetapi nak cerita dari sudut yang lain pula...

(sumber: Abang Long)
Merujuk kepada kehebatan Maher Zain. Saya akui, saya kurang mengikuti perkembangan seni beliau. Cuma, sekadar ingin berkongsi satu perkara dari satu sudut yang lain.

Terjadi pertengkaran suami isteri. Bila saya berhadapan secara lemah lembut dan berhikmah. Saya dapati satu perkara yang tidak sepatutnya berlaku.

Si isteri terlalu memuja kekacakan Maher Zain. Seperti tidak ada cacat celanya. Hinggakan menimbulkan perasaan kurang senang dihati suami. Atau perkataan lain - CEMBURU !

Maher Zain kacak. 
Maher Zain hensem. 
Vokal Maher Zain hebat. 
Penampilan Maher Zain memukau 
dan sebagainya.

Bila ini menjadi sebutan setiap waktu. Akhirnya si suami timbul perasaan iri hati. Dan bermulalah bisikan kalbu yang tidak menyenangkan.

Akhirnya, si suami yang selama ini bersikap lemah lembut dengan isteri menjadi seperti orang yang hilang kewarasan dalam bertindak.

Bak kata seorang ustazah. Isteri mudah sungguh dapat syurga. Jaga suami, belai suami dan puja suami. InsyaAllah.

Akhir kalam. Kepada peminat Maher Zain diluar sana. Berpada - padalah memuji Maher Zain. Khususnya bila berhadapan dengan suami tercinta.

No comments:

Post a Comment

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....