Wednesday, July 11, 2012

Chef Hanieliza

Dunia blogging telah menemukan ku dengan ramai insan-insan istimewa.  Penulis-penulis tersohor tanah air, para ilmuan , chef2 terkenal di dunia blogging seperti Che Mat Gebu @ Adnan Ibrahim dari blog DAPUR TANPA SEMPADAN, Chef Hanieliza dan ramai lagi ...masing-masing dengan keistimewaan tersendiri. 

Sudah lama mengenali Kak Liza @ Chef Hanieliza sejak zaman mula berblogging lagi, sebelum beliau mula terkenal dengan buku resepi nya bertajuk "1 hari 1 resepi".  Kak Liza sangat baik dan merendah diri, tidak sombong orang nya..tidak lokek berkongsi resepi-resepi nya yang ternyata sedap apabila di buat..Kak Liza selalu membuat entri masakan di blog beliau HANIELIZA'S COOKING. banyak kali terlepas hendak menghadiri demo masakan kak Liza apabila di adakan di Lembah Klang ...kali ini apabila mendapat tahu bahawa Kak Liza menjadi Chef jemputan sempena minggu "Masjid Duniaku" di Masjid Negeri Shah Alam... saya tidak mahu melepaskan peluang ini..

Sempat menjadi pembantu Kak Liza semasa memasak menu kedua, resepi warisan Pangek Daging.
Tiga resepi yag di masak kak Liza, iaitu Nasi Paella, Pangek Daging dan kerabu ikan bilis...
Masa untuk menjamu selera pula .!
Selesai memasak dan menjamu selera, sempat kami mendapatkan satu salinan buku resepi Kak Liza yang famous ini ...(shhhhh...lepas ni kena try 1 resepi setiap hari ..sampai setahun !) 

6 comments:

  1. Abah Zino,
    Alhamdulillah ...dah try 1 resepi dah ..menjadi...sedapppp...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih kerana sudi menjadi teman memasak..seronok dengar bila resipi ysng dicuba menjadi...semoga rajin mencuba resipi lain..

      Delete
    2. Terimakasih kerana sudi menjadi teman memasak..seronok dengar bila resipi ysng dicuba menjadi...semoga rajin mencuba resipi lain..

      Delete
  2. bestnya akak. bertuah dapat naik ke pentas, bersama2 dgn chef terkenal pula tu.

    lepas ni akak pun kena share resepi yer

    ReplyDelete
  3. Shafarina,

    mula-mula tu malu jugak sebenarnya ..tapi buat-buat confident..tak tengok pun aundience kat bawah pentas...anggap mcm tak ada sesiapa pun kat depan tu... baru lah hilang gementar... best tgk mereka yg dah biasa cakap2 atas pentas dan di depan khalayak ramai ... rupa-rupanya berbeza cakap depan orang ramai dengan cakap depan students ni

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....