Friday, June 15, 2007

SELAMAT HARI BAPA

SELAMAT HARI BAPA


Footprints

"Walk a little slower Daddy,"

said a child so small.

"I'm following in your footsteps

and I don't want to fall.


Sometimes your steps are very fast,

Sometimes they're hard to see;

So walk a little slower, Daddy,

For you are leading me.


Someday when I 'm all grown up,

You're what I want to be;

Then I will have a little child

Who'll want to follow me.


And I would want to lead just right,

And know that I was true;

So walk a little slower, Daddy,

For I must follow you."



-Author Unknown



Puisi indah utk bapa ~ sila berkunjung ke blog ez

20 comments:

  1. Hurm...nak kena cari lagu utk bapa pulak... tak sempatlah malam nih, nnt esoklah cari...

    ReplyDelete
  2. So sad to read this lovely poem , as now my father had passed away with his slowly but surely ups and downs all his blessing life... Alhamdulillah, all his hardwork paid off.... May his soul rest in peace ,Amin.

    ReplyDelete
  3. salam akak, sini hari bapa 17 jun. my dad had passed away too, he's only 52. sedih pulak. thanx for sharing d pictures & info on d trip to tg piai. syok tengok.

    ReplyDelete
  4. hurm..dah jumpa cari lagu utk Ayah/Bapa. Terimalah lagu dari Aishah...Ayah...

    loveujordan,
    Kita sedekahkan Al-Fatihah utk semua bapa dan ayah samada yang masih hidup atau yg telah pergi meninggalkan kita, Amin.

    mulan,
    mmg pun Hari Bapa 17Jun, saja akak post n3 tu awal sikit... sbb esok mesti akak sibuk maklumlah hari Ahad...selalu sibuk mcm2 kerja...

    Jika berkesempatan, kita kunjungilah ayah kita yg berada dikampung, gembira hati orang tua melihat anak2 balik menjenguk.. walaupun hanya sekadar waktu..
    kalau tidak berkesempatan, dunia sudah semakin canggih, telepon ada, yg siap dengan gambar dan video pun ada... hati ibu dan bapa sangat gembira tatkala mendengar suara anak cucu bertanya khabar...

    Jangan lupa setiap kali selepas solat, berdoalah kepada Allah swt agar kedua ibu bapa dikurniakan kesihatan yg baik dan sihat...agar dapat beribadah untuk bekalan di akhirat... Amin.

    ReplyDelete
  5. very nice poem.

    and your friend Ezee writes beautifully too. very gifted writer indeed.

    SElamat hari bapa kepada kaum Bapa :)

    ReplyDelete
  6. Thanks for dropping by my blog. :)

    Very nice poem. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  7. Salam cucundaku cayang... OD akan bubuh n3 kat ner nak dapatkan buku NK tu. Sekarang, kat MPH dan Popular mesti ada. Kalau duduk area BAngi, kat kebanyakan kedai buku sana ada.

    Sihat ke? Selamat berhujung minggu dengan keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  8. mama sarah,
    Thank You. Got it somewhere on the internet..forgot to copy the URL...
    Yes..ez and other writers, her poems are so touching and beautifully worded... I've read all her poems in her blog...

    j.t,
    Terimakasih kerana sudi singgah. Nice knowing u thru this blogsphere...U sure have lots of stories and experiences to share with us also...well..u hv been living oversea for long time... like pepatah orang tua:
    jauh perjalanan , luas pemandangan dan banyak pengalaman.

    Opah De,
    nnt saya cari buku tu di MPH, saya tinggal di Shah Alam, ada dua MPH di sini, satu di SACC MALL, satu lagi di GIANT hypermarket..IA buku Opah De bulan depan pulak... bulan nih saya dah order buku Pak Latip, saya perlu habiskan buku beliau terlabih dahulu... then baru baca buku OD, ok...?

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum.. kak

    Thanks visit blog saya..:)
    Saya dok kat Pasir Gudang..

    Saya dah lama nak tinggal comment kat blog akak tapi tak berkesempatan...

    Saya kagum sebenarnya dgn akak...ada ramai kids..

    Husband sy selalu berangan nak anak ramai macam akak.. tapi tak tau ler boleh ker saya jadik ncm akak nie... hua hua.. sebab saya nie tak sabar sangat dgn karenah anak2.. hero2 diorang tu pun dah pening rasa kepala

    ReplyDelete
  10. lelakhalidah,
    terimakasih di atas kunjungan balas. oo..duduk di Pasir Gudang ye... saya tak pernah sampai lagi ke Pasir Gudang...
    ingat anak ramai boleh kurus dibuatnya...tapi tak juga...berselera lagi makan ada lah.. apa taknya, suap anak ni, kita pun makan sama, suap anak tu, kita makan lagi.. teman ayahnya makan kita pun makan..tak renti-renti makan.... hehehe

    ReplyDelete
  11. :) one of the sweetest poem I have seen ....nice!

    *checking my steps - for i am leading little steps*

    idham

    ReplyDelete
  12. Sebaknya hati dengar lagu Ayah....

    ReplyDelete
  13. salaam, nurazzah! thanks for dropping by my blog. i've been pretty busy lately and haven't had time to update my blog. kalau ada masa, insyaAllah, i can help u learn the basic of ribbon embroidery. it's very easy.

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Bapa buat semua Bapa2 yang mengunjungi blog Nurazzah...

    Nice poem....sayu rasa hati membacanya...

    ReplyDelete
  15. idham,
    I think that poem can be applied to Mommy also... HAPPY FATHER'S DAY TO YOU...
    Wish u all the best....

    ez,
    masa akak download lagu tu dan salin liriknya, meleleh-leleh airmata akak..

    intan,
    Yes...bila ya nak ajar I tu? tapi I pun sibuk juga sekarang... nantilah bebila free nanti kita arrange ya.. boleh tak I invite mana2 kawan2 I yg nak belajar sama?
    Yeah..! I dah jumpa kedai GiftMine di Kompleks PKNS tuh!!! Macam2 I beli..

    kak lady,
    sayukan kak...saya pun tak dapat menahan empangan air mata ini tatkala menyalin lirik dan download lagu tersebut.

    Semoga anda semua menghadapi hari2 yang bahagia dan bermakna di masa akan datang...

    ReplyDelete
  16. hi
    salam perkenalan
    jom tukar2 link!!

    ReplyDelete
  17. wenkt,
    Salam kembali. No problem. InsyaAllah jika ada rezeki nak datang France boleh contact wenkt. Sampai bila agak2 duk sana?

    ReplyDelete
  18. Mengingati bapa jangan cuma setahun sekali. Kita mesti selalu mengingatinya walau dia sudah tiada.

    ReplyDelete
  19. Pak Latip,
    ya..sememang sepatut diingati dan disambut sepanjang tahun, begitu juga dengan Hari Ibu...

    ReplyDelete
  20. It has been a pleasure meeting many nice people in the blogosphere.

    I am thankful that my travels have brought me experiences and views which I can share. I also believe people who have not had the opportunity, are rich in experiences too. Everyone has a story. :)

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....