Wednesday, June 27, 2007

Tagged for Charity

Tagged for Charity

I was tagged by mamamia & Zlaa. Tagging originally started by Idham's blog .

He is planning on a noble effort, which I feel I must support him. Next 26tAugust would be his birthday, and on that day, he would like to compile and bind the 100 bloggers’ memes, for which every meme, he will contribute RM127 to this orphanage. Anyone who wishes to support his effort can do so. No need to wait to be tagged.Remember, we need 100 memes by
end of July. (Idham will host the kenduri etc on 11th August at the Darul Izzah orphanage)


Once this tag is done, please leave a comment in his blog to inform him that you have done the tag.

This is the rule:
If you are tagged, you need to write an entry related to the meme. At the end of your entry you just need to tag as many persons as you like. You will then leave a comment in their blog to let them know they have been tagged. And to include this message, "By doing this meme you are contributing rm127 to the Darul Izzah Orphanage".Then please copy and paste this rule somewhere in your entry.

The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences........ *These can be copied and pasted to your entry*

Here it is:
The meme is about completing 17 out of the following twenty seven sentences........
1. A person is only as good as ..how he treats other people
2. Friendship is always .....treasured...
3. To love is to........unconditionally accepting others

4. Money makes me.......feel like a queen...can buy anything and everything I want, at anytime I prefer

5. I miss ........getting pregnant again!! (waah..tak cukup lagi ke 8 tu!!!)

6. My way of saying I care is by ........showing my concerns

7. I try to spread love and happiness by.....treating them nicely

8. Pick the flowers when...they're half blooming and from my own garden..!!

9. To love someone is to.....accept him as he is

10. Beauty is.......in the eyes of beholder

11. When I was thirteen, what I remember the most was....i had to move from Taiping back to Johor

12. When I was twenty one, I remember.....the sweetest memory in my life...I GOT MARRIED TO MY LOVING HUSBAND !!!

13. I am most happy when ........my hubby is back here in Malaysia

14. Nothing makes me happier than ......seeing all my children and I solat berjemaah diimam kan oleh abi

15. If I can change one thing, I will change.....my career.....

16. If smiles were....to make my family happy.....then I.....will smile always even in my sleep

17. Wouldn't it be nice if we could......go on holiday anywhere we want in the world, all year round with no worry about the expenses

18. If you want to ...be respected.. then you have to ...start respecting others

19. Money is not everything but.......is a necessity to fulfill our basic needs..

20. The most touching moments I have experienced is.....giving birth to all my lovely children...

21. I smile when......remembering all those sweetest memories in my life....

22. When I am happy, I....smile a lot and bersyukur kpd Allah swt ....

23. If only I don't have to ..go to classes and teach ... then I'll stay at home and spend all the time doing my hobbies.....

24. The best thing I did yesterday was....helping my son with his Arabic Language homework, and I learned a few Arabic words

25. If I ever write a book, I will give it this title,"Pengembaraan Menuju Abadi"

26. One thing I must do before I die is....beramal jariah sebanyak-banyaknya..utk memenuhi 'buku' sebelah kanan ku...InsyaAllah

27. Doing this meme, I feel like ....helping others in need


And now, I am tagging my dear blogger friends: Hope you will have some time, for original meme, please refer back to: "Idham's - tagged for charity".

Updated n3 : Idham's - Still counting...Tag for Charity!
1. my lovely daughter ~ Asma' *

2. darling ~ abi

3. Raiyan Perlis *

4. Wanie Russia *

5. Iman *

6. Mysara
7. Ayu KL

8. Puteri Ezza *

9. Pak Latip
10. Lily Haslina
11. Ezee Rahmani
12. Abang long *

13. lelakhalidah *

14. Kak Intan
15. kak long Gombak *

16. Jowo Pinter *


Keep the ball rolling!!

40 comments:

  1. ok.. malam nanti insyaAllah saya buat yer.. now kat opis ni ade keje sket :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kunjung balas & tengkiu 4 linking me. Would love to do this soon :)

    ReplyDelete
  4. ayu,
    ok...ada masa buatlah ya...

    goboklama,
    ok, I akan masukkan nama u dalam list... kalau senang buatlah ya, sebelum end of July...

    ReplyDelete
  5. Salam. Terima kasih singgah di blog jowopinter yang tak sepertinya itu :)

    ReplyDelete
  6. Jowo Pinter,
    akak dah tag JP, harap rujuk pada blog akak...kalau ada masa buatlah ya...

    ReplyDelete
  7. Insya-Allah, bila senang-senang nanti .....:)

    ReplyDelete
  8. salam.
    kak, sbnrnya saya dah ditag oleh bro. Id awal2 lagi, cumanya x sempat nak buat lagi. anyhow tq 4 tagging me :D

    ReplyDelete
  9. kak long,
    oopppssss.... akak termiss lah tu... takpa lah...janji u buatkan...hehehe

    Selamat menjalani hujung minggu yg bahagia

    ReplyDelete
  10. Bestkan bila dapat sembahyang berimam kan hubby. Rasa ... tak tahu camana nak explain. Maybe, peaceful....

    Dah habis saat2 sibuk?

    ReplyDelete
  11. mamamia,
    itulah, kalau boleh mmg nak solat berjemaah selalu, tapi kalau my hubby selalu out-station, tak dapat lah ... tunggu dia balik baru boleh..

    "Dah habis saat2 sibuk?"
    Hurm... mmg sentiasa sibuk.. kerja mana ada habis, ada saja..lepas satu, satu lagi... nak tunggu tak sibuk mmg tak buat langsunglah tag ni, so, akak cuba curi masa dicelah2 kesibukan itu..

    ReplyDelete
  12. Salam balas kunjungan kak,
    Terima kasih kerana berkunjung ke laman iman mawaddah.

    ReplyDelete
  13. Wahai Puan Nurazzah8, InsyaAllah akan dijawab "tag" itu. Terima kasih daun keladi ... rupanya Puan adalah seorang Prof ? ... Syukur. Malah Abang Long merasa Puan hebat, kerana selain dari tugas mendidik, Puan masih mampu melahirkan ramai khalifah.

    ReplyDelete
  14. Salam. I hop over here boleh? I done the tag too, Alhamdulilah.

    ReplyDelete
  15. minahC,
    terimakasih kerana sudi singgah blog akak. Alhamdulillah, harap Abang Idham berjaya mengumpulkan sekurang-kurangnya 100 meme from blogsphere....Semoga Allah merahmati usaha yg abang Idham lakukan....

    ReplyDelete
  16. hai kak azah... nanti saya jawab tag tu dan saya translate kan ke bm sekali...

    ReplyDelete
  17. darul izzah tu kat bangi kan... rasanya saya pernah interview pengasas dan anak anak Darul izah masa saya di JELITA MAGAZINE dulu...

    ReplyDelete
  18. lilyhaslina,
    alhamdulillah. Kalau Lily dah pernah berjumpa pengasas DarulIzzah ni, mesti seronok nak join ABang Id for his noble effort...
    nanti pada 11 August boleh lah join abang Id di sana nanti ya...

    ReplyDelete
  19. iman mawaddah,
    terimakasih di atas kunjungan balas. Selalu2 lah menjenguk ke sini...

    abang long,
    OOpppsss...jgn bising2...please saya tak mahu rakan2 blogsphere tahu mengenai perkara itu... biarlah saya dikenali sbg nurazzah8 sahaja....

    ReplyDelete
  20. nurazzah....:) terimakasih pertama sbb dah buat tag tu...dan kedua sbb azzah dah tag kan dengan begitu ramai ...suka saya tenguk..:)

    i do agree with u fully...and really like ur responces...

    #1...especially how he treats people in lower status or ranking...:)

    #5...go for it..azzah...! satu team bola...;)

    #12...wow....cepat tu di sunting!

    #26.....semoga tebal buku sebelah kanan tu...:)insyAAllah...

    thanks again.

    idham

    ReplyDelete
  21. Assalamu'alaikum Kak Azzah.
    Tag done. Hehehe. T/kasih sudi tag saya ye.

    ReplyDelete
  22. idham,
    thanks to you too. Terharu dgn usaha murni you ini... semoga anak2 Nurul Izzah akan bergembira dgn apa yang di rancangkan, IA. I'll try my best to be there...I setuju dgn salah seorang rakan blogger yg mencadangkan agar setiap seorang dari kita yg telah membuat tag/completed the meme, bawa satu hadiah utk seorang anak yatim tersebut... saya cadangkan kalau boleh dapat senarai nama dan umur anak2 yatim tersebut..oleh itu sesiapa yg berminat boleh ilih seorang dan belikan hadiah mengikut kesesuaian umur anak tersebut...
    sekadar cadangan...

    ReplyDelete
  23. Pak Latip, maaf saya sepatutnya menterjermahkan ke BM, tapi Alhamdulillah, Puteri Ezza telah pun menterjemahkan ke BM. Pak Latip boleh rujuk blog anakanda P Ezza.


    Puteri Ezza,
    Terimakasih sudi siapkan tag tersebut...dan terimakasih sekali lagi kerana telah menterjemahkannya ke BM.

    ReplyDelete
  24. Raiyan, thanks a lot. so, bgmn business skrg...dah semakin maju nampak....

    ReplyDelete
  25. Kak azah...

    thanks for tagging me..insyaAllah I'll complete it as soon as possible...

    ReplyDelete
  26. lelakhalidah,
    Buatlah kalau ada masa lapang tu ya.. utk charity...sokong usaha abang Idham..

    ReplyDelete
  27. murni niat Idham ni. Semoga mendapat balasan yang setimpal dari Allah swt.

    Suka tajuk blog ni... pengembaraan menuju abadi.

    ReplyDelete
  28. idham,

    #5 ... hehehe..satu team bola..!! memang I really miss the feeling of getting pregnant again... tak tau nak cakap macamana..hanya mereka yg dah pernah mengandung saja yg tahu...bila tahu ada 'somebody' in your womb, perasaan bila pertama kali baby kat dalam tu 'kicking', mmg rasa nak mengandung lagi... tapi di sebabkan oleh masalah umur, cukup lah lapan tu.. hehehe... kalau umur saya masih 30an mau nak lagi...atau pun walaupun dah 40an, tapi kalau saya tak kerja...duk jadi suri rumah saja (provided ada bibik la tukang kemas rumah dan basuh baju) mau saya nak pregnant lagi... tapi rasanya biarlah usaha sekarang ditumpukan utk membesarkan anak2 yg sedia ada ini...

    ReplyDelete
  29. mama sarah,
    Thanks.. ada tak org tag u? kalau mama sarah nak buat pun boleh jugak. lepas dah buat tu, just leave a note at Idham's blog.

    I pun suka baca blog u, suka tgk gambar2 u yg cantik dan idea u yg kreatif design gambar tu... I ni tak sempat nak belajar guna photoshop ke apa ke... takde masa lah... ni pun tulis blog ni curi2 masa..

    ReplyDelete
  30. salam Puan Azzah,
    apa khabar? banyak juga ya 27 tu! kebetulan dalam kesibukan pula namun saya cuba cari ruang IA

    ReplyDelete
  31. ezee,
    Alhamdulillah Khabar baik. Tak perlu ubat semua, cuma lengkapkan 17 daripada 27 tu, kalau ada masa buatlah semua...
    patutlah lama tak nampak... tgh sibuk siapkan novel terbaru ke?

    ReplyDelete
  32. betul tu la.. tak cukup ka 8 tu? hahahaha

    ni nak cukupkan 12 ker? boleh buat football team ni.. :0)

    ReplyDelete
  33. simah,
    hahaha.... kalau umur muda lagi mmg nak beranak lagi... tapi rasanya badan dah tak larat lagi lah...

    ReplyDelete
  34. JowoPinter,
    Terimakasih banyak. Sila tinggalkan komen di blog En Idham ya...

    ReplyDelete
  35. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    ReplyDelete
  36. vunpfsnfjhayfyywdsxf, http://yahooscanner.net Yahoo scanner, KgsgCXP.

    ReplyDelete
  37. What's up Dear, are you really visiting this website regularly, if so then you will without doubt obtain nice experience.
    http://onlinebestvideos.com/read_blog/539/buy-instagram-followers-grab-the-highest-credit-score!
    My site ; caputo

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....