Tuesday, June 26, 2007

Dating Lunch dengan rakan blogger

Lunch bersama rakan blogger

Hurm...semalam ditengah2 kesibukan semenjak dua menjak ini, sempat juga pergi dating...dating dengan siapa tu?... haaa... dgn rakan blogger laa... rupanya pb nih kerja Shah Alam jugak... since dia pun mungkin bulan Julai ni nak kena pindah office baru di Sungai Way, jadi kami pun membuat temu-janji (..ewahh..) utk lunch bersama...

Seronok jugak ya blogging ni...dapat kenal ramai orang, dari pelbagai peringkat umur, dari yang masih belajar hingga lah yang telah bersara..., pelbagai jenis kerja...(house wife pun kerja jugak...house manager, financial planner, etc..) dari pelbagai latar-belakang hidup...

soo...pukul 11:30 pg , pb telefon: "Assalamualaikum, ni kak Nurazzah8 ke?" hehehe nak tergelak pun ada, sebab kalau rakan office ke telefon, mana ada panggil I 'Nurazzah8'!! dah sah la nih mesti pb.

I pun jawab lah, "ya...ni pb ke?" (mmg tgh tunggu dia telefon pun, sebab I takde no hp dia)

"Jadike nak jumpa lunch time ni?"

"ok jadi ...IA mesti jadi...kat mana nak jumpa/makan?"

"kita jumpa kat restoran BOB's Corner kat sek 18 tu, yg sebelah asrama budak INTEC, UiTM tu" kata pb.

"ok, IA ...pukul 12:30 kita jumpa" I pun jawab. Dalam hati punyalah seronok, excited .... tapi ...

"Eh..akak, macamana nak kenal ya?" tanya pb.

"Akak pakai baju kurung biru tua.." okay...set... dalam hati berdebar2... (nasib baik I sorang jek yg pakai baju kurung biru tua kat situ...

Nak dijadikan cerita bila sampai kat restoran tu, rupanya restoran tu tutup... hurm...kena cari restoran lain pulak... I suruh pb jek yg cari mana restoran kat sek 18 tu yang best sebab I nih mmg jarang makan luar... so...tak berapa arif tetang rest kat situ...

pb pun cadangkan satu restoran kat sek 17, so..I pun drive lah kereta I belakang kereta dia...sampai lah ke sek 17...

pb...muda lagi lah berbanding dgn I nih, orang nya nampak periang dan suka melawak juga... (terhibur baca blog dia.. dgn loghat kelate lagi tuh) kat bawah ni apa dia tulis dlm blog dia pasal I, nak tergelak lagi...ada ke dia kata I nih slim melim...hehehe... cik adik ooiii...akak ni dah 'kembung' 8 kali tau...!!! mana ada nak slim lagi...mungkin rangka badan I mmg kecik... so, walaupun lemak berlapis-lapis, nampak kecik jugak...hehehe...

Tengah hari semalam, pB sempat dating dengan Kak NurAzzah8.
Memang orang anak ramai ni, badan memang slim ler...
Macam Kak Wan yang ada anak 6 tu...
Sepesen jer saiz mereka berdua...

So , saper saper yang nak bodi slim melim, beranak lah ramai ramai ....
Kah kah .. sedap jer nasihat orang tu ...
Terima kasih Kak Azzah, sebab belanja pB makan mee tomyam..
Nanti , insyaallah, second date, pB pulak yang belanja akak .....

ahha...pb...jgn lupa lain kali pb pulak belanja...dah janji nak masak nasi kerabu utk akak ni...hehehe
(tak dapatlah pulak nak letak gambar sbb tak bawa digicam, anak ku dah pinjam bawak ke sekolah, ada program katanya..huhu)

21 comments:

  1. Aduh saliha ... dua - dua tinggal di SAH Alam ... Abang Long dengan Pokcik Mersik pun tinggal di SAH Alam ... malam esok kami pulak nak dating ...hehehehe

    ReplyDelete
  2. :) seronok baca pasal bloggers dating nie...berdebar2 kan ...hehehe

    pertama kali jumpa pB....masa time raya...hehehe...mmg slim dan tinggi org nye....and manis....dgn senyum sokmo dia tuh!

    nanti ada rezki boleh la idham join sekali ye makan2 di shah alam tu....

    nak jugak jumpa azzah8....saya idham6!

    take care,
    idham

    ReplyDelete
  3. abang long,
    jgn jealous...eh..abang long duk kat sek berapa? pokcik mersik pun duk sek berapa? hurm...tapi kan...tak boleh lah pulak nak dating dgn abang long dan pokcik mersik, nanti 'boss' jealous... kang haru biru jadinya... hehehe...
    abang long dah start menulis novel kisah apa? dah berguru dgn sifu ke? dgn Pak Latip?

    saya nikan teringin nak tulis cerpen ke, novel ke...tapi tak pernah kesampaian..takde masa lah... pernah jugak tulis beberapa buah buku, tapi buku akademik lah... kalau org tak berkenaan mmg tak minat nak baca... buku2 pasal IT ni lah, pasal 'programming'.. itu pun sebab berkaitan dgn kerja saya...

    ReplyDelete
  4. idham,
    berdecar-debar mcm girl friend nak jumpa boyfriend pulak... hehehe..lepas tu punyalah rancak berborak... sampai ke akhirnya, bila balik office semula... baru teringat...laaa....duk pangil 'pb...pb...pb...' sampai lupa nak tanya siapa nama sebenar pb? hahaha...... lepas tu hantar sms... tanya nama dia...baru lah tahu siapa nama sebenar dia... lawak betul...

    boleh...no problem.... kalau balik msia tu boleh jugak datang shah alam...boleh kenal dgn cik abae saya, ... kot2 lah ada projek kat Saudi ke.. saja je melawak.. aduish... tak sangup ku nak berpisah dgn cik abae kalau dia dpt kerja oversea lagi... dia cakap, kalau dpt kat Saudi, I ikut dia lah.. ambik unpaid leave ke.. uishh.. nak kena bawak 5 org anak .. boleh hidup ke kat sana? cost of living tinggi tak? kenapa 5 lak, bukan 8? laaa.. sorang belajar kat Jordan, sorang lagi kat UiTM, ke-3 kat asrama tahfiz... tinggal 5 aje lah...wallahualam...

    ReplyDelete
  5. salam,

    Cewah kak nurazzah8 ni....slim memang slim walaupun 8 bodyguards di sekeliling... best jumpa blogger.. tulah manisnya cyberfriends ni..ikhlas dan suci...

    ReplyDelete
  6. Salam. Amboi berdating lagi.., memang berdebar ye kalau nak jumpa rakan2 bloggers ni. Tak pa, nanti I balik, kita jumpa. Nak breakfast, lunch sama2 hari2 pun boleh..

    ReplyDelete
  7. Kelakar betul, U panggil dia pb, dia panggil U Nurazzah8....

    By the way, U'r tagged. I tahu Zlaa pun dah tagged U. So, bila free, buatlah....

    ReplyDelete
  8. loveujordan,
    hurm...mmg best lah jumpa blogger... tapi tulah..byk nya kerja nak buat, kalau dak mesti I dah pergi dating ngan kak lady ke dan sesiapa yg duk dekat2 sini... teringin nak jumpa kak intan...nak belajar buat bunga reben dgn dia...


    zlaa,
    you dah balik msia nanti, kita jumpa everyday...hehehe...takut you boring pulak jumpa muka akak tiap hari...!

    mamamia,
    itulah...mmg kelakar...sampai lujpa tanya nama betul dia... dah balik baru teringat...

    IA ada masa nanti I buat ya...mmg zlaa pun dah tag I...

    ReplyDelete
  9. happy belated anniversary..!! saya awal seminggu..

    nanti kita buat perjumpaan jejak bloggers, kan seronok..

    ReplyDelete
  10. mulan,

    terimakasih banyak. Happy belated anniversary to you & hubby too.

    bila balik msia? kat msia Mulan duk mana?

    ReplyDelete
  11. balik msia, kami mcm org asli. most of d time dlm kete. mak kat kuantan, mertua kat taiping, botanic klang rumah adik (pit stop penting ni). entah la bila balik. kami kena ada plan a, b, c, d, e. kena tengok masa & keadaan esp hubby tu. pack & go je la nanti..

    ReplyDelete
  12. syoknya!!! kenapa tak lunch dekat restoran azira aje? hihi!

    ReplyDelete
  13. mama sarah,
    hurm...teringat jugak nak pergi situ (rest Azira), tapi jauh sikit dari tempat kerja pb...office pb kat sek 18, so cari yg dekat-dekat situ jugak..sbb dia kena masuk office semula kul 2... kalau jauh nanti kami tak dapat borak lama sbb pb kena balik office semula..hehehe..
    takpe..nanti mama sarah balik msia, kita pulak dating ya...kat restoran Azira...!!!
    jgn lupa contact kak nurazzah8 tau..
    !!!

    ReplyDelete
  14. Nurazzah...seronokkan bila jumpa rakan blogger ni...memang berdebar2...sebab tertanya2 camaner agaknya rupa kawan yang kita dengar cerita aje...dan tak pernah nampak wajah...

    Mcm kak lady...masa jumpa pb memang tak tau nama betul...masa sampai pejabat dia...eh! teringat pulak..nanti nak cakap apa dengan orang kat bawah tu...sebab ingat nak surprisekan dia...cuba gorengkan dia..tapi dia dah agak dah...kami sampai dia dah tunggu kat bawah...hehehe

    Eh! bila pulak kita nak jumpa kan?...kita kan sama2 kat s.alam...alahai...cik abang adelah...kene tunggu dulu...hehehe

    ReplyDelete
  15. Kak Lady,
    heee...seronok nya nak jumpa kak lady... rumah kak lady kat Kg Melayu SUbang kan? nanti bebila saya nak jalan-jalan cari pokok kat Sg Buloh saya singgah rumah kak lady, bagi lah add kat emel saya : nurazzah8@yahoo.com

    tapi nanti tunggu cik abg kak lady balik Saudi semula...hehehe..tak nak lah kacau daun pulak kan...

    ReplyDelete
  16. Salam Kak Azzah8

    pB sonok sangat hari tu ...
    Berdebar jugak lah kan ...

    Dah ler sampai kedai tu , BOB Cafe tu tutup.
    Tapi nasib baik gak dia tutup, sebab kat situ tak der mee untuk makan tengah hari...

    pB kalau nak makan mee hoon tomyam , memang pB akan kesitu ...

    Nanti kita pekena lontong kat seksyen 7 tu pulak...
    Insyaallah , kalau pB buat nasi kerabu kuning , pB akan tapaukan untuk kak Azzah8

    ReplyDelete
  17. best baca entry lunch pertama kali dgn blogger.
    saya pun pernah juga jumpa kwn blogger. ngan si luna tu. tapi jumpa di katil hospital.hehe. masatu saya eksiden.
    bila le leh jumpa kak nurazzah pula yer ;)

    ReplyDelete
  18. pb,
    hurm...so next week dah start kerja kat Sungai Way lah ya? ok..next round kita jumpa kat Lontong Klang pulak ya... eh...tau tak..actually akak ada bawak satu souvenir utk pb hari tu...tapi kan punya lah seronok nak jumpa dan berdebar-debar...borak2 sampai lupa ada sikit souvenir dlm handbag tu.. so, next time boleh jumpa, ingatkan akak ya... maklum lah akak ni byk sgt benda pikir kat kepala nih, kekadang slip lah sikit2... hehehe

    ReplyDelete
  19. Raiyan,
    kalau turun Shah Alam, boleh jumpa, atau bebila akak naik gi Perlis boleh jumpa Raiyan...IA.

    Eh...kedai buku Raiyan tak jual novel pahlawan Islam hasil tulisan Pak Latip ke? bagus sangat novel2 tu... mesti lakukan...

    ReplyDelete
  20. Kak Azzah,
    Bestnya blog Kak Azzah. Nampak cam banyak info and interesting. Nanti esok2 bila Cath senang nanti, Cath baca all your entries ya...

    ReplyDelete
  21. Cath,
    terimakasih kerana sudi berkunjung ke blog akak. dipersilakan datang menjenguk kembali...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....