Wednesday, September 19, 2012

Selamat Bertugas Cik Doktor

Alhamdulillah Syukur ALhamdulillah...semalam hari Selasa 18 September 2012, anak sulung saya Asma', telah memulakan tugas barunya sebagai seorang Doktor Pelatih (Houseman) di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). 
(gambar semasa konvo di Jordan)
Posting pertama beliau adalah di Medical Department ..
Semoga Asma' atau Kak Long diPermudahkan Allah dalam segala urusan beliau semasa menjalankan tugas ..
Tahniah Kak Long!
(gambar semasa konvo di Jordan)

22 comments:

  1. Bangganya ibu ayah ada anak berjaya macam Asma.. Tahniah, akak!

    ReplyDelete
  2. Salam ain,

    terimakasih atas ucapan (bagi pihak Asma' ..hehe)
    Alhamdulillah, seorang sudah berjaya mengejar cita-cita ... ada lagi 7 orang adik ..Semoga semuanya berjaya menjadi orang yang berguna InsyaAllah.

    ain, akak tak dapat access ke blog ain...boleh bagi sekali lagi URL blog ain? dan terimakasih kerana sudi singgah sini dan tinggal komen serta menjadi follower akak ...

    Salam Perkenalan ...

    Kak Azzah8

    ReplyDelete
  3. tahniah kak azzah.. dan tahniah juga untuk Dr Asma'.. :)

    ReplyDelete
  4. Penjejak Mimpi,
    Terimakasih juga bagi pihak Dr Asma'...

    :-)

    ReplyDelete
  5. tahniah ya pada anak sulong kak azzah. dah jadi doktor dah sekarang.

    p/s: salam kenal juga ya kak azzah... :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah Azzah dan Asma',

    Semudah dipermudahkan urusan.

    Sevendrops

    ReplyDelete
  7. Tahniah Kak long..semoga menjadi doktor yg bisa membantu rakyatnya..selamat berkhidmat..

    tahniah juga buat kak azzah.

    ReplyDelete
  8. Tahniah K Azzah, tahniah Dr Asma'.

    Moga dapat berkhidmat dgn sabarnya, dan tak putus asa. Nanti bila buka klinik sendiri, bagitahu ye.

    ReplyDelete
  9. semoga tabah menghadapi segala apa yang bakal mendatang

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...

    Kak, salam perkenalan. Datang dari segmen HH.

    ReplyDelete
  11. Mia Liana, Sevendrops, Eca Dwinky Asha, shafarina, pB dan Aziela ...

    Terimakasih semua di atas doa dan ucapah Tahniah (bagi pihak Kak Long Asma') ...

    Kak Azzah8

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...Along posting dekat aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. auntyzue, terimakasih ...haah ..dekat ajer..tapi kena pergi awal, paling lewat 6.30 pg kena keluar rumah, kalau tidak ...jam....

      Delete
  13. IM pun dulu pun doktor juga. doktor mesin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM, bagus tu...susah nak cari doktor dengan specialization macam tu ...ngeee

      Delete
  14. Mabruk Kak Long! Semoga menjadi doctor yang beriman.. Aameen...

    pssttt.. kak Azzah, neeza dah masukkan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Makcik Neeza (bagi pihak Asma' ..hehe) ..Ameen..

      pssttt: ok.... terimakasih ...ngeee

      Delete
  15. salam unty, sy baru nk strt HO. plan utk ke ppum jg. nk tnye ank unty,susah x nk dpt placemnt kt sane? agak2 sekarang berapa org HO di PPUM ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, aunty difahamkan oleh anak aunty, semasa dia induksi tempohari, dalam 100 orang tu cuma 2 orang sahaja dapat kat PPUM, yg lain semua kena pergi hospital luar Selangor ... sebab katanya hospital dalam selangor semua dah penuh..ramai HO belum serahkan final report utk tamat HO ...menunggu mereka habis Ho dan berpindah ke hospital lain... IA mungkin waktu anak dah habis belajar dan nak buat HO , ada kekosongan ...

      apa-apa pun semuanya rezeki dri Allah SWT ...kalau ada rezeki adalah ...

      Delete
  16. fb account saye :Nurul Saadah Mohammad (moscow,russia)

    ReplyDelete
  17. url blog ain:

    http://norainiammran.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..IA jika ada masa aunty visit blog Ain ya ..maaf ..baru baca komen ni hari ni ... nanti aunty balas semula ...Thanks

      Delete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....