Sunday, January 2, 2011

Permulaan yang Muram

Kedatangan tahun baru 2011 disambut muram...malah tiada sambutan langsung dan saya langsung tidak ingat bahawa tahun sudah pun bertukar ganti...2010 --> 2011
Ini adalah kerana pada 30 Disember yang lalu, anak ke-7 saya, Zubair berumur 11 tahun, telah kemalangan setelah dilanggar kereta semasa sedang bermain basikal di taman perumahan

Status anak saya sekarang dia masih di wad neurosurgeri di Hospital Sg Buloh di bawah observation doc. Terdapat 3 luka yang besar di kepala sebelah kanan, semua telah dijahit. CT Scan juga telah dibuat, doc kata ada kelihatan sedikit blood clot tetapi kecil, doktor akan monitor lagi.  Jika tiada perubahan doc tidak akan buat apa-apa ...let it be sebab doc kata kanak2 selalu cepat sembuh sendiri ... harap tiada apa-apa... tapi anak masih macam mamai-mamai lagi, ... bila panggil dia adalah buka mata tapi masih belum respond sepenuhnya

oh ya...lupa nak cakap, Alhamdulillah sebab tiada apa-apa yang patah dan tiada fracture di kepala...Harapan saya agar rakan sekelian dapat mendoakan agar tiada internal bleeding yang serius... doakan agar sembuh seperti sediakala... Terimakasih semua...

23 comments:

  1. salam kak...
    moga zubair cepat sembuh
    tabahkan hati ye kak ~

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Azzah

    saya doakan agar segala urusan dipermudahkan dan moga zubair cepat sembuh sediakala supaya dapat beramal dengan sempurna
    amin

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Salam kak Azzah..

    Muge anak akak akan sembuh seperti sedia kala. Harap akak & family dapat bersabar dengan ujian Allah ini. Muge tabah slalu.. Amin

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh dan tiada side effect

    ReplyDelete
  5. GK harap anak akak cepat sembuh dan sebagai penawar duka GK nak bagi award dari umar kat akak ye nnt akak ambik kat sini ye http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2011/01/award-azam-baru-dari-umar-yang-cute.html

    ReplyDelete
  6. salam azzah,
    tabah kan hati dngan dugaan ini..semuga zubair sepat sembuh seperti sedia kala..Aminn.

    ReplyDelete
  7. simpati IM pada PMA. IM pernah lalui keadaan ini bila along kemalangan di Jitra dilanggar kereta dari belakang.

    betul kata PMA. relaks dan pasrah pada tuhan!

    ReplyDelete
  8. Salam,

    Semoga semua tabah dan sabar dan kami akan terus doakan agar Zubair kembali pulih seperti sedia-kala InsyaAllah .

    ReplyDelete
  9. salam norazzah...

    masyaAllah ... ummi doakan mudah2an Zubair kembali sembuh dan jalani kehidupan seperti hari biasa ...

    ReplyDelete
  10. Salam Azzah,

    Ya-Allah, besar juga ujian Allah berikan. Kakak doakan moga Zubair cepat sembuh. Nasib baik tidak ada fracture dan patah.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum Azzah.

    Kami doakan semoga Zubair cepat sembuh. InsyaAllah tak lama lagi hilanglah mamai dia tu.

    Adam dulu pun masa terjatuh dari tangan abgnya kami risau juga sebab sampai lembut tengkorak kepala dia tempat yg terhentak tu. Tapi beberapa minggu lepas tu dia dah ok.

    Saya harap Zubair pun akan pulih mcm Adam juga.

    ReplyDelete
  12. Salam kak Azzah,
    Moga Zubair cepat sembuh. InsyaAllah, he will be fine in no time. Saya fikir masih di DEMC.

    ReplyDelete
  13. salam sis..

    semoga adik Zubai cepat sembuh..

    ReplyDelete
  14. salam kak azzah

    saya baru baca blog akak. minta2 takde apa2 jadi pada Zubair. risaunya lah saya..

    ReplyDelete
  15. Salam Azzah,

    Kakak datang lagi nak tahu perkembangan Zubair. Maklum hari ini sepatutnya hari pertama sekolah. Kesihan dia....moga dah beransur baik.

    Menunggu perkembangan Zubair dari blog Azzah.

    ReplyDelete
  16. kami semua berdoa sis... moga zubair sembuh & semakin sihat..

    ReplyDelete
  17. mudah-mudahan dipercepatkan Allah sembuhnya...faham sangat kalau terantuk kepala ni sebab diri sendiri pernah kena...mamai saya dulu ambik masa sebulan lebih jugak...tapi kalau budak2 insyaAllah, cepat sikit baiknya.

    Mungkin ada hikmah sebalik kejadian ye kak?

    ReplyDelete
  18. semuga dia cepat sembuh...amin

    ReplyDelete
  19. tabah hati k akak azzah.
    Allah nak menguji kita tu.

    ReplyDelete
  20. Salam kak. Moga zubair cepat sembuh, Amin. Take care ye kak.

    ReplyDelete
  21. My prayers for Zubair's fast recovery...

    Salam.

    ReplyDelete
  22. salam azah

    moga bersabar dengan ujian Allah. Semoga Allah memberkati Azzah sekeluarga dan saya doakan agar anak azah itu tiada apa-apa komplikasi kemalangan dan cepat sembuh. Amin

    ReplyDelete
  23. salam,

    semoga cepat sembuh. amin.

    ujian Allah menguji kesabaran setiap insan. bersabarlah.

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....