Friday, October 19, 2012

Bumbung Banglo Runtuh

Semalam balik kerja awal sedikit daripada biasa...
Hampir waktu maghrib, semasa sedang sibuk di dapur menyediakan hidangan buat suami yang akan berbuka berpuasa, mendapat panggilan dari rakan sekerja bertanyakan sesuatu tentang rumah/tanah runtuh di Seksyen 7, Shah Alam... lebih spesifik Jalan Jade 7/5 ...beliau bertanyakan di mana..
membuat sedikit congak di kepala..kawasan perumahan elit berdekatan rumah menteri besar semuanya beralamat 7/1...mesti bukan di situ ...kawasan rumah teres di taman perumahan ku pula bermula 7/12...oleh itu, 7/5 mesti lah kawasan perumahan banglo elit seksyen 7 berdekatan rumah banglo EXCO Negeri Selangor...
Selepas berbuka puasa, anak ke-2 saya, Zaid pula memberitahu terdapat rumah yang sedang direnovate di Seksyen 7 runtuh dan ada para pekerja yang maut dan cedera.(sumber gambar: BeritaHarian online)

Doa kami agar mereka yang masih hidup dapat segera diselamatkan dari runtuhan tersebut, dan bagi yang maut pula, Innalillahi wainnailaihiraajiuun..

(Dari SinarHarian )


3 comments:

 1. baru nak tanya siapa pergi snap gambar2 ni.. rupanya ada sumbernya...:)

  ReplyDelete
 2. musibah datang tanpa diduga

  ReplyDelete
 3. zlaa,
  dah biasa tulis paper kan...mesti cite sumber mana kita dapat info ...kredit for them ... etika penulisan ...

  ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....