Wednesday, April 23, 2008

Confirm...Alhamdulillah!!!!

Legaaaaa..........Alhamdulillah.....

sahabat baikku yang selalu mengunjungi sudah tiga purnama tidak kelihatan...

hati berdebar-debar...

tetapi semalam..... dia tersenyum-senyum datang...

dan saya pun lebih lagi tersenyum lebar...

Lega rasa hati............kerana jika tidak Nurazzah8 akan jadi Nurazzah9!!!!

25 comments:

  1. Kak Azzah,
    3 purnama!!!...lama giller tu..hebat after 8 altogether still ready to increase to digit 9. Saya ni last year kehilangan 2 'permata' dalam usia kandungan 9 weeks. After 6 years tak berisi..memang sedih dan amat berharap, but now..if jumpa doktor or kawan mesti macam terkejut and tanya,'at this age nak lagi ke???"..geram and sedih jugak..really teringin nak baby lagi..but Allah knows best..

    ReplyDelete
  2. Laaa ingatkan confirm ada... aduh dah usia sebegini larat lagi ke? Tapi itu semua rezeki allahkan. Mesti ada hikmah sebealiknya kalau allah nak berikan.

    Kalau tak kami semua bole menimang adik barulah ya.

    ReplyDelete
  3. Ummu Asiah,
    hehehe.... sbb tak ready lah tu yg berdebar-debar... dah tak sanggup nak bangun malam etc....

    lagi pun nanti bila ada baby, takut orang tanya, "ini cucu ke?"

    ummi365,
    sbb tak larat lah yg suspen tu...
    kalau tak mesti Hana lah yg paling gembira...sbb dari dulu asyik tanya kenapa dia tak ada adik...(sbb kawan2 dia kat tadika semua ada adik...dia sorang jek takde adik...)

    ReplyDelete
  4. hehehe... lega ye? akak stress ke 3 bulan ni? take care!

    ReplyDelete
  5. ps: 2 orang kakak saya beranak 9 by the way! kedua2 mereka tinggal di Shah Alam..

    ReplyDelete
  6. huhu wat saspen jek ummi nih...alaa xyahla ade adik lagik..nanti sure die xknal kaklong sgt...hana pon da xrapat sgt ngn klong...

    ReplyDelete
  7. D, InsyaAllah nak kata stress tu tak adalah, sbb sejak balik haji ni akak tak mahu dah stress2 sgt, jika ada masalah, cuba take it easy and slowly ... one day at a time....like u said , we have to remember semua perkara yg berlaku ada sbb dan hikmahnya, hanya Allah yg Mengetahuinya...

    by the way, may I know ur sister's name yg duk Shah Alam tu? kot-kot lah I kenal, sbb adalah sorang dua my friend yg anak ramai(9) jugak...

    ReplyDelete
  8. asma',
    hehehe...mmg lah ummi dah tak larat lagi...tu yg suspen tu...

    ReplyDelete
  9. Tak boleh nak bayang macamana "dia tersenyum2 datang...."

    Saya punye pulak terbalik, tak sampai 3 minggu dah datang balik. Kacau daun aje...

    ReplyDelete
  10. mamamia,
    tak payah bayangkan...ada makna tersirat...hehehe.......

    ReplyDelete
  11. salam

    jumpa hari tu tak nampak stress pun ..

    cool jer

    ReplyDelete
  12. Nurazzah8,
    macam mana dengan projek perputakaan sekolah anak-anak yatim?. semoga berjalan lancar.

    ReplyDelete
  13. pb,
    maintain cool.........;-))


    Pak Latip,
    InsyaAllah saya dah siap bungkus novel2 tersebut, cuma belum berkesempatan ke Pejabat Pos lagi...
    alahai...sibuk benar...

    kalau lah saya ada pembantu peribadi...kan best...

    ReplyDelete
  14. salam,

    ohh..baru saya faham makna angka 8 kat hujung nama akak :) (apasal la lmbt tangkap saya ni.

    Kak, saya suka cover buku Saat BersamaMU. very appealling..nanti nak carilah.

    kak, saya ni berhajat nak jmpa akak, nk dpt sedikit nasihat psl pengajian saya...akak sibuk tka minggu depan? tq

    ReplyDelete
  15. salam,

    kat my workplace the mak buyungs semuanye age range 25-35s.. so kita yg dah "mature" ni x payah le nak berebut join the group, kasi chan pulak kat depa!! he..he.. ish.. tp kalau Allah nak bagi ambik je la, kan.. rezeki tuh.. cuma nak back to routine bangun malam & nak kena sharpen balik vocab baby talks.. tu yg x tahan tu...

    ReplyDelete
  16. kak long syikin,
    InsyaAllah maintain Nurazzah8....
    nak jumpa? emel akak: nurazzah8@yahoo.com

    wani,
    tu lah...I duk imagine kalau betul lah ada...hurm...malu gak... nak join group mak buyung yg muda belia... tapi itu kan semua rezeki Allah yg bagi......
    tang jaga malam tu yg tak sanggup lagiiii............

    ReplyDelete
  17. azah8...:-)

    *saya pun pernah rasa macam tu* hehehe

    berdebar woooo

    ReplyDelete
  18. pakpayne,

    berdebar-debar rasa hati...

    kalau betul kita kena redha lah dengan pemberian ALlah... kita hanya merancang tapi Allah lah sebaik-baik perancang...

    ReplyDelete
  19. tahniah nurazzah9 :) sy baru nak jadi banji1 hehe

    ReplyDelete
  20. banjiiii........... baca betul-betul

    ReplyDelete
  21. ye la.. salah baca la:) oops false alarm tapi kalau betul apa salahnya hehe

    ReplyDelete
  22. salam kak azzah..wahh...lamanya ia main sorok-sorok..saya masih epel-0..doa2kanlah akan jadi epel-1. :)

    ReplyDelete
  23. Salam kak..lama tak berkunjung.kak Sihat? terkejut juga kut2 jadi nurazzah9..tak pe kak rezeki. Saya Nur4

    ReplyDelete
  24. epel,
    InsyaAllah ini semua rezeki dari Allah...berdoalah dan berusaha...Allah Maha Mendengar...

    ReplyDelete
  25. nur,
    selamat berkunjung kembali...apa khabar sekarang? Harap sihat walafiat di samping keluarga tercinta...
    ooo.......Nur4.. bila nak jadi Nur5?

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....