Wednesday, April 9, 2008

Buku lagi.......

Semalam aku berkunjung ke Pesta Buku bersama wakil pengedar dan pustakawan UiTM.
7 orang pensyarah yg mewakili bidang masing2(Computer Science, Networkings, Statistics, Actuarial Science, Mathematics) dari fakulti IT dan Sains Kuantitatif utk memilih buku-buku yg bakal diletakkan di perpustakaan.

Seharian kami di sana, dari jam 11 pg hingga 4 ptg. Hanya berhenti makan tghr dan solat zohor. Hanya sempat berlegar di aras 4 sahaja (bhgn penerbit2 antarabangsa) tidak sempat ke bhgn lain.
Rasa sungguh puas hati kerana kali ini dilihat lebih banyak penerbit antarabangsa yg byk menerbitkan buku2 akademik dlm bidang Sains dan teknologi... lebih teruja kerana penerbit seperti Elsevier, Cambridge Uni Press, Springer, Ashgate, Sweet & Maxwell juga ada...(cuma Kluwer Publishing tiada ternampak kelibat) inilah penerbit2 yg selalu saya order buku dari Amazon.com .... di samping penerbit antarabangsa yg telah lama bertapak di Malaysia spt McGraw-Hill, Prentice Hall, Pearson, John Wiley....

Apalagi leka sungguh kami memilih buku2 yg terkini (terbitan hujung 2007 dan 2008) dalam bidang Sains Komputer .........

Dalam hati mmg teringin hendak menyelit ke booth PTS, tapi mmg tak sempat kerana jam 4 ptg kereta tlh pun menunggu utk membawa kami pulang ke Shah Alam...

Mungkin akan berkunjung lagi pada hujung minggu membawa anak2

............

6 comments:

  1. Happy Bday to Kak Long..

    Tahun ni tak da rezeki kami ke Pesta Buku nampaknya... Sedih.

    Yg email tu, saya dah copy paste dlm blog.

    ReplyDelete
  2. Huhuhu... sedih dan jeles sebab tak dapat pergi pesta buku...

    ReplyDelete
  3. Wah..lama betul dapat tengok2 buku. If pergi dengan anak2 kecil tak de peluang sangat nak tengok dan lawat banyak2. Kena entertain dia orang saja.

    Saya yang pergi sekejap tu pun rambang mata, banyak sgt buku yang teringin nak beli. Tapi kena tahan keinginan sebab banyak lagi buku yang baru dibeli tapi tak habis dibaca.

    ReplyDelete
  4. mamamia,

    InsyaAllah pergi pula pada tahun hadapan.

    akak belum baca lagi...nanti sekejap lagi akak baca.

    silversarina,
    tak pe...nanti pergi tahun hadapan pula..

    Ummu Asiah,
    IA kalau ada rezeki kami nak pergi esok hari Sabtu...(bergantung kpd mood hubby..hehehe...)
    anak2 dah sibuk tanya bila nak bawa dia orang pergi pesta buku...

    ReplyDelete
  5. Aslkm Nurazzah..Saya tak sempat jumpa di Pesta Buku. Tidak mengapa. Ada kesempatan lain, pasti jumpa juga, insyaAllah. Sabtu 5 April sudah saya kendalikan Bengkel Penulisan di pej MAIS. Turut hadir..sahabat lama saya Kak Puziah Sulaiman(Dr.) dan P.M. Pauziah M. Arshad-kedua-duanya staf UiTM sana...

    ReplyDelete
  6. NeenaUmi,
    Takpelah...mungkin lain kali boleh jumpa... Puan mesti kenal Pn Zuraidah Kornain (isteri Dr Hafizi)...dia classmate saya semasa sek men dulu.
    Sahabat puan dari UiTM itu pun saya kenal juga..

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....