Tuesday, March 11, 2008

EKSPO SELANGKAH KE UiTM 2008

EKSPO SELANGKAH KE UiTM 2008

Semua orang masih lagi memperkatakan mengenai keputusan PU-12. Keputusan telah pun diumumkan dan masing-masing telah sedia maklum, rakyat sekarang menunggu apakah tindakan selanjutnya yg akan dijalankan oleh calon-calon yang telah memenangi pilihanraya.

Now it's time to start the ball rolling. Kerja perlu diteruskan, mana yang baik diteruskan, yang nyata tidak membawa kebaikan kpd rakyat jelata sepatutnya dihentikan. Ekonomi negara perlu dijana.

Esok, 12 Mac 2008 keputusan peperiksaan SPM 2007 akan diumumkan. Saya kurang pasti berapa ribu calon yang menduduki peperiksaan ini, namun yang pasti, mesti ada lulus cemerlang, yang lulus average dan yang gagal. Kepada yang lulus pula, mesti tercari-cari dan sudahpun membuat homework institusi pengajian tinggi yang manakah hendak dipohon sesuai dengan cita-cita dan kelulusan masing-masing, samada di dalam ataupun diluar negara.

Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mewar-war kan kpd pembaca blog ini, jika ada anak-anak, anak saudara , anak rakan dll yang berminat untuk memohon masuk ke UiTM untuk sesi akan datang. Begitu juga bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat pasca-siswazah.

EKSPO SELANGKAH KE-UiTM 2008
14 - 15 Mac 2008
Stadium Malawati Shah Alam
9:00 pg - 5:30 ptg

(ekspo ini juga ada diadakan di cawangan-cawangan UiTM di seluruh negara. Sila rujuk website UiTM www.uitm.edu.my)

Jom beramai-ramai selangkah ke UiTM!!!

6 comments:

  1. Kak Nurazzah8,
    Thanks for the info, eventho belum ada yg ambik spm lagi.. insyallah i will need the info in 2010.
    Macam mana nak bagi anak2 minat membaca ya?

    ReplyDelete
  2. salam,

    boleh bagitau kawan-kawan yang ada anak ambik SPM, tahun ni anak I tak de yang SPM....

    ReplyDelete
  3. Ummi,
    sebarkan pd kawan-kawan dan saudara-mara yang ada anak ambil SPM atau STPM.

    salah satu cara nak bagi anak minat membaca, kita sediakan suasana 'mesra' membaca, seperti menyediakan mini library di rumah sendiri.

    ReplyDelete
  4. silversarina,

    ye, tolong sebarkan kpd kawan-kawan yang lain..

    terimakasih.

    ReplyDelete
  5. salam kak,

    student drp kedah dpt 20A1 n 1A2. pelajar terbaik utk SPM.pelajar sek.men.agama di Kedah.

    ReplyDelete
  6. salam kak azzah

    banyak banner pB lihat area shah alam ni ...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....