Wednesday, July 4, 2007

From Russia With Love

30 June 2007 From Russia With Love

Hari Sabtu yg lepas, seorang lagi rakan blogger bertandang ke rumah ku (Actually dia sahabat anak sulung ku, Asma', yg sedang menuntut di Moscow, Russia)

Wanie menelefon ku pagi hari mengatakan akan datang bersama parents dalam pukul 10 - 11 pg.. aku pun mengarahkan bibik membuat persiapan utk masak sedikit juadah buat tetamu yg akan hadir... apa ya nak masak? Okay lah masak spaggetti..

Dalam pukul 10:15 Wanie menelefon semula mengatakan tak jadi datang sebab kereta ayahnya ada masalah.
Jadi aku pun kata, " kalau macam tu takpalah.."(actually dalam hati dah frust dah....hehehe..)

"Bila Wanie balik Russia semula", Tanya ku...

"bulan September nanti.." kata Wanie

"Ohh..kalau macam tu..nanti Wanie datang selepas Asma' balik pertengahan Ogos ya, boleh jumpa dia sekali .."

"baiklah makcik" kata Wanie.

Dalam pukul 11 lebih Wanie telefon semula.. "makcik ..oklah sekejap lagi saya sampai... kereta ayah dah okay.."

so, selepas itu Wanie bersama ayah dan adiknya sampai ke rumahku...
mula2 Ayah dan adik Wanie tak mahu masuk sebab nak singgah sekejap sahaja..
. tapi aku insist jugak dia orang singgah sekejap..sudilah makan spaggetti makcik masak...

Selepas menjamu selera dan berborak-borak sekejap...Wanie, ayah dan adiknya pun meminta diri utk beredar kerana ada urusan lain...

Guess what... Dapat souvenir dari Moscow, Russia....!!

Sekotak coklat

dan fridge magnet ....

Thanks a lot, Wanie

34 comments:

  1. Nampak sedap aje coklat Russia tu.. Fridge magnet pun cute. Best-kan dapat hadiah from obersee..

    ReplyDelete
  2. Aduhai, coklat lagi. Abang Long memang chocolate lovers. Boleh kongsi sikit ?, hehehehe

    ReplyDelete
  3. cat cat,
    mmg sedap pun...by the time kak azzah tulis nih, dah habis pun... mmg best dapat hadiah dari obersee...;-)

    abang long,
    wah..abang long pun 'hantu' coklat ke? hurm...selalunya org pompuan aje yg suka coklat...jarang jumpa orang lelaki yg suka coklat..my hubby tak suka makan coklat... suka lah sikit2 tapi takde lah macam saya ni...
    Abang long nak sikit ke...??? alamak...dah habis lah... masa saya tulis n3 tu dah habis pun... nasib baik sempat ambik gambar...lepas tu kena terkam dik anak2 sekejapan aje habis...hehehe

    ReplyDelete
  4. Bestkan bila dapat souvenir ni.... Tak pernah rasa coklat dari Rusia. Mesti sedap rasanya, sebab sekejapan dah habis...

    ReplyDelete
  5. wah, bertuah sungguh dapat souvenir dari rusia. fridge magnets tu sangat cantik.

    ReplyDelete
  6. salam sume
    hehe..sume org ckp pasal coklat rusia tu ek.. dh jd cam satu compliment pulak sbb sy yg bg..

    ReplyDelete
  7. iye...fridge magnet itu sungguh cantek...ada lebih boleh kasi maklang! ha..ha..ha...

    ReplyDelete
  8. yus kalau kemana-mana mesti beli fridge magnet sbb tulah souvenier paling murah dan cantik..:D

    ReplyDelete
  9. mamamia & Mama Sarah,
    mmg tersangat sedap coklat tuh...Alhamdulillah...
    dan happy sungguh dapat fridge magnet tu..

    ReplyDelete
  10. mak lang, apa khabar? dah siap bunga reben... geram tengok kusyen yg mak lang buat bunga reben tuh...ehm..ehm... nanti kalau saya nak terima menantu boleh lah minta tolong mak lang jahitkan yek...? boleh lah mak lang kan...?
    Nanti kalau anak saya balik dari Jordan kalau ada bawak balik fridge magnet boleh kasi souvenir kat mak lang... yg dapat dari Wanie Russia ni pun punya lah sayang saya letak kat office sbb kalau letak kat rumah alamat habis lah anak kecik saya main sampai hilang atau patah.. ada satu dari Jordan dah patah...huhu!!!

    ReplyDelete
  11. Yus, nanti balik dari Sheffield,UK bawak lah balik fridge magnet banyak2 eh... bagi kak Azzah satu (ewah...muka tak malu....)....;-))

    ReplyDelete
  12. Wanie,
    Terimakasih banyak...nanti Asma' balik boleh lah makcik ajak dia pulak ke rumah Wanie...nak jumpa mak Wanie... Tapikan mmg tgk coklat tu geram jek... lepas Wanie balik, adik2 Asma' semua berebut nak makan coklat tuh...

    Ada jugak coklat yg Asma' beli kat Jordan tuh, pun sedap jugak... bila YM dgn kaklong, Hana' mesti pesan , "Kak Long cepat lah balik, bawak balik coklat sedap banyak2...!!" hurm...bukan nak jumpa kak long tapi nak kan coklat...hish...hish...hish...

    ReplyDelete
  13. salam dari sg maaf lama tak kunjung kemari.

    mmg best kalau dapat ole2 dari oversea kan? magnet tu cantik and the chocs yum..yum..

    ReplyDelete
  14. Nurazzah...seronok ye terima kunjungan dari orang jauh...

    Emmm...coklat...fridge magnets...suka!! suka!!

    ReplyDelete
  15. kak elle,
    seronok baca n3 kak Elle pergi jalan2 Europe... mesti banyak souvenirs dari sanakan? Coklat Europe pun sedap2 jugak... hurm...bilalah saya pulak boleh sampai sana...

    ReplyDelete
  16. Kak Lady,
    mmg seronok terima kunjungan tetamu, kak lady pun dpt byk souvenirs dari rakan bloggers... geram tgk fridge magnets kak lady dpt dari Kak Elle...cantik jugak...

    ReplyDelete
  17. Minah tadi masak spagetti. Err...coklat dah abis ke :lol:

    ReplyDelete
  18. MinahC,
    Alamak...coklat dah lama habis lah.... nanti I beli coklat kat Giant yek...;-)

    ReplyDelete
  19. eh..Jin dapat idea bernas. esok nak pi tesco beli cekelat. bungkus elok elok, hantar rumah makcik ni..dapat makan spagetthi.. hi hi hi...

    ReplyDelete
  20. salam. sedapnya coklat tu :D. err..resepi kuah spageti akak camner ya? tq. blh email saya widaad98@yahoo.com. itupun ada kesempatan la..

    ReplyDelete
  21. adiejin,
    ok...ok... pergi lah TESCO tu, beli cekelat bebanyak...pastuh bagi kat saya ya... nanti saya masak spaggetti bebanyak...

    kak long,
    nanti kalau ada masa akak bagi, sebab masak main campak2 takde sukatan tertentu..hehehe...

    ReplyDelete
  22. salam kakak nurazzah ... salam dari dublin ... meriah yek kedai kakak ni .. coklat tu mintak 8 kotak boleh ? hhehe

    ReplyDelete
  23. zamdublin,

    salam kembali... nak 8 kotak? hurm...nanti akak kena order dari Moscow... ;-))

    ReplyDelete
  24. sape nk 8 kotak coklat dr moscow tu?? :nuts:

    ReplyDelete
  25. wanie,...hahaha...ada org order 8 kotak coklat... boleh bagi supply ke??? boleh buat business ni ... lain kali bawa balik satu tong besar...boleh jual....

    ReplyDelete
  26. Puan, saya pun suka coklat...dan spagetti! hmm...yummie! (teringat tmj gelakkan saya kerana order spagetti waktu dinner, katanya spagetti makanan budak2...ahaks!)

    Saya pun nak resepi kuah spagetti puan, er...boleh kah?
    emel saya
    fifi.malaysia@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. fifi, nanti saya masak sekali lagi, ambil sukatan betul2, sbb selalu masak main campak2 jek

    ReplyDelete
  28. boleh..boleh..kalau nak order telekong pun boleh...tapi kenalah beritahu awal2..

    telekong 2 maklang jahutkan manik2.

    ReplyDelete
  29. owh ..moscow ke ? .. tak pe kak .. saya tukar ..nak pesan tempe dari parit sulong, asam pedas kat benteng dan beriani gam batu pahat. rindu lah dekat 2 tahun tak balik ni ...

    ReplyDelete
  30. wanie ... itu cekelat kan ... kaluk ditukar isi kpd tempe, lantas dipotong dadu, dibungkus di dlm kotak cekelat dari moscow ... sekonyong konyong diterbangkan ke rumahku ini... emmm sungguh lunak ...

    ReplyDelete
  31. zam org BP ke? tapikan nanti tempe tu dah basi by the time sampai kat Dublin

    ReplyDelete
  32. alah .. kak nur ... kan ada tempe sira yg kering pedas lagi mengasyikkan itu ... orang BP takkan tak keruan gamaknya ?

    ReplyDelete
  33. ayo yo ...zam..akak baru saja buat tempe goreng pedas rangup tu campur ikan bilis dan kacang... krup krap makan macam tu aja pun tak payah benda lain...ratah sambil mengadap laptop ni hah... hehehe

    ReplyDelete
  34. adehhhhhhhh ... janganlah tepek tempe sira tu kat blok ahkak ni ... jiwaku terbelenggu lah ... adeh ..

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....