Friday, July 20, 2007

Bertemu Penulis Novel Sejarah Islam

20072007 Bertemu Penulis Novel Sejarah Islam

Hari yang bersejarah ! Sempena tarikh yang cantik ini 20072007 , penulis novel sejarah islam yang ku kenali melalui alam cyber ini, telah datang ke pejabat ku, menghantar novel2 nukilan beliau mengenai sejarah Pahlawan Islam yang dipesan oleh rakan-rakanku.

ABDUL LATIP TALIB, seorang penulis yang sedang meningkat naik menulis dalam bidang sejarah pahlawan Islam dan juga pahlawan Melayu tanah air.

Sungguh terharu apabila penulis sendiri sanggup datang menghantar....ku abadikan gambar kenang-kenangan di bawah:


Penulis bersama anak bongsu, yang sedang belajar di peringkat sarjana di UKM, bangi.







Abdul Latip Talib sedang menandatangani novel-novel Sejarah Pahlawan Islam kepunyaan ku..







Penulis bersama Rosenah (rakan sepejabat yang memesan novel sejarah pahlawan islam) dan saya....




13 comments:

  1. Kak Azzah,
    Novel Encik Abdul Latip Talib tu ada jual kat internet..?

    ReplyDelete
  2. cath,
    cuba surf http://www.pts.com.my
    di website tersebut ada link ke pengedar buku seperti MPH, BookCafe dan UjanaIlmu, di mana Cath boleh order online. Cuma yang akak tak pasti samada mereka boleh pos ke oversea. Mungkin boleh tetapi dgn kos penghantaran yg berbeza. Akak suggestkan Cath tulis email tanya dulu. ada diberikan email add utk pengedar tersebut...
    Selamat Membaca....

    ReplyDelete
  3. Prof Nurazzah, terima kasih promosikan novel2 pahlawan Islam sehingga laku dijual hari ini 42 naskhah. Terharu rasanya bila beberapa orang Prof membeli novel tersebut. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Azah,

    Wah, bestnya penulis sendiri datang hantar novelnya. Satu penghormatan. Rindu pada bilik ofis saya di situ.

    ReplyDelete
  5. Pak Latip,
    kami ni academician mmg sentiasa bergelumang dengan buku-buku, yg berbentuk ilmiah. Sementelah pula bidang kami ialah Sains Komputer dan IT, kena selalu update utk mengikuti perkembangan semasa dan terkini dalam bidang IT ni yang sentiasa berkembang dengan teknologi2 baru...apalagi macam saya yg mengajar programming, setiap kali ada programming language terbaru, kenalah belajar lagi... hurm..sampai ke pencen lah asyik belajar saja... sebab tu kadang2 kami kena baca bahan bacaan jenis lain juga... seperti novel2 Pak Latip, sbg pengisian diri dari sudut lain pula..Terimakasih kerana berjaya menulis novel2 tersebut.

    ReplyDelete
  6. zlaa,
    mmg terharu sbb Pak Latip sanggup menghantarnya sendiri, itu pun ramai yg order satu set (4 buah novel sejarah pahlawan islam), tapi semalam hanya ada 2 sahaja, kerana 2 lagi(Sallahuddin & Khalid) sudah out of stock... kena tunggu cetakan ke-2.
    eh..zlaa dapat bilik seorang ke kena share? agak2 berapa tahun lagi zlaa nak balik?

    ReplyDelete
  7. Salam Kak Azzah.
    Wah, seronoknya... ayah datang jumpa Kak Azzah. Akak mesti gumbira kan? Nanti ada peluang, ada rezeki, saya lak datang jumpa akak dan ayah

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, jam 11 baru sampai Jelebu hujan lebat lebuhraya sesak. Penat tapi gembira novel laku 42 buah. Alhamdulillah. Terima kasih Prof Nurazzah.

    ReplyDelete
  9. Azzah ni special delivery jeles I...hehe

    ReplyDelete
  10. Puteri Ezza, next time akak nak pergi Sabah pulak... bila ya? InsyaAllah bila ada masa kelapangan... kalau P Ezza nak datang sini pun silakan... nanti boleh jalan-jalan Shah ALam dan Jelebu.

    Pak Latip, sian Pak Latip tentu kepenatan ya..hurm..Lebuhraya Utara-Selatan mmg macam tu, time orang balik kerja selalu sesak sampai Seremban/Senawang...atau time cuti balik sekolah atau cuti Raya... apalagi kalau hujan, bertambah-tambah lah sesak. tapi jangan serik datang lagi ya... sebab ada 2 novel lagi belum sampai...Khalid dan Sallahuddin... kawan-kawan dah sibuk tanya bila nak dapat lagi 2 tu...saya cakap Pak Latip beritahu awal Ogos..IA.


    Kak Elle... bukan saja special delivery, tapi siap ada signature dalam semua novel tu!!.. Agaknya berapa lamalah Pak Latip duduk menyain novel2 tu..hehehe...

    ReplyDelete
  11. Nurazzah8, saya akan datang lagi hantar novel Salahudin Penakluk Jerusalem dan Khalid Memburu Syahid.

    Saya bawa juga novel Si Bongkok Tanjung Puteri dan Setelah Roboh Kota Melaka. Manalah tahu kalau ada yang hendak membelinya.

    Saya tandatangan semua novel itu tapi tandatangan dan tulisan saya tidak cantik hehe

    ReplyDelete
  12. wah jelesnyer...
    akak dpt jumpa pak latip!!

    saya dah kirim tshirt2 labuh pada kaksarinah utk dia buat jualan di karnival hira' tu.
    akak jgn lupa beli kacang dhal pedas & rangup saya ek.baru peringkat promosi :)

    ReplyDelete
  13. Raiyan,
    jangan jeles...hehehe

    okay..boleh lah akak tgk nanti... alamak..baru teringat..akak takleh pergi karnival tu sbb ada kursus intensif haji on the same day.. takpe, malam sebelumnya, Jumaat malam Sabtu, ada persembahan oleh Mu'adz.. penyanyi nasyid yg baru meningkat naik.. (x-student Hira' jugak..) mungkin Raiyan kenal..kalau malam tu dia org ada bukak booth jualan t-shirt tu, boleh lah akak try..menarik jugak tgk color nya..

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....