Wednesday, February 13, 2013

Reunion Findlay-Bowling Green

12hb Feb 2013, satu hari yang sangat bermakna bagi ku dan suami.  Alhamdulillah, pertemuan dengan sahabat-sahabat seperjuangan semasa di USA 26 tahun yang lalu ... 
1986 - 2013 

Alhamdulillah , Syukur ke hadrat Allah kerana masih memanjangkan umur  dan memurahkan rezeki kami untuk bertemu kembali ...
Sebenarnya ini adalah reunion teman seuniversiti suami, di Findlay College, 1981 - 1982, kemudian masing-masing berpindah universiti, ramai yg berpindah ke Bowling Green Uni dan Ohio State Uni di Columbus Ohio ..manakala saya pada mula di hantar ke Heidelberg College di Tiffin, Ohio .. lebih kurang 1/2 jam perjalanan ke Findlay , dan Bowling Green... Tiffin terletak di tengah-tengah, sebelah barat Daya Findlay  dan Defiance, sebelah barat Bowling Green, sebelah utara, Toledo, selatan Columbus dan Athens... 
Disebabkan kami berempat sahaja di Tiffin (ya, kami pioneer dan tiada seniors semasa kami datang) maka setiap kali weekend atau cuti semester, kami akan pergi ke tempat-tempat berdekatan yang ramai seniors ... seperti Findlay dan Bowling Green. Jadi rakan2 suami adalah rakan2 kami juga ...
5 orang di atas akan berumur setengah abad, 50 tahun pada tahun ini,
manakala 3 orang akan berumur 49 tahun ...
tetapi mereka kelihatan masih tegap dan sihat , Alhamdulillah..

Antara makanan yang ada, acara pot luck, nampak tak Apple Pie, atas meja tu? 
(kemaruk buat Apple Pie skrg...)
Kaum ibu makan di ruang makan ... 
Red Velvet Cake 6 lapis, anak Bro Megat yg buat ...sedap ...
Alhamdulillah

Berbual, berborak sakan hingga tak sedar sudah ke petang.  Solat Asar berjemaah bersama-sama berimam kan Imam Muda Ammar Al-Hafiz ...
Akhirnya apabila jam sudah menunjukkan pukul 7 petang...kami pun mula beransur pulang ...
masing-masing membawa lebihan makanan yang melimpah ruah ...rezeki murah , Syukur Alhamdulillah...
Tuan rumah, Kak Suba buat soto dan roti jala, kak Anoi bawa karipap sardin yang sangat sedap... Saya bawa Apple Pie, Bro Gee bawa Aglio Olio , Bro Shidi@Pak Lang bawa spagetti ,  Bro megat bawa 3 biji kek pelbagai rasa ... Red Velvet, Kek Coklat dan Orange Sponge Cake..ada yang bawa sate ..dan lain-lain ...
Masing-masing pulang dengan perasaan puas hati dan masih terbayang kenangan bersama-sama di Ohio 26 tahun dahulu ... NOSTALGIA!!!

4 comments:

  1. Mesti byk sembang Hal dulu kala... Lepas tu rindu zaman muda.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidayah, macam tau tau ajer... siap bukak album gambar lama tengok ramai-ramai pastu gelak ramai-ramai ...innocent sungguh zaman student dulu dulu ...

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak Azzah

    tentu seronok...
    cerita tak habis2...la tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam atuk,

      memang seronok ....rasanya kalau duduk sampai malam pun tak habis cerita...

      Delete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....