Wednesday, October 24, 2007

Kamera Baru

Beberapa bulan lepas digital kamera Canon ku telah rosak kerana jatuh. Seminggu sebelum Hari Raya, aku pun mula "slow talk" dgn hubby agar membelikan digicam yg baru... al-maklum lah Hari raya hampir tiba, rasa satu kekurangan pula tidak dapat bergambar sempena Hari Raya bersama keluarga dan datuk nenek untuk kenangan..apabila balik ke kampung selalu nya semua cucu2 (anak kakak dan abang) akan bergambar kenangan bersama atuk dan wan...
akhirnya beberapa sebelum pulang ke kampung dapatlah daku digital kamera ini .... Olympus FE-280 ...waduh...Boleh lah bergambar sakan sewaktu hari raya (next n3 nanti diupdatekan gambar2 semasa Raya dikampung) Ingin tahu lebih lanjut berkenaan Digital Camera terkini, sila klik pd iklan di sebelah kanan ->mengikut manualnya digicam ini mempunyai beberapa ciri spt:

SUPER-SLIM 0.65-INCH, ALL-METAL BODY DESIGN.
An amazingly slim, all-metal camera that's slightly over a 1/2-inch thick. Fits practically anywhere so you can capture memories wherever you go.

FACE DETECTION.
Whether you're at a family reunion or a barbeque with friends, you always want great portrait shots. Face Detection tracks and focuses on your subjects' faces and optimizes exposure for sharp, brilliant portrait pictures.

DIGITAL IMAGE STABILIZATION (DIS) MODE & EDIT.
With high ISO sensitivity and faster shutter speeds you can freeze the action to capture sharp, blur-free images, even if the camera or your subject is moving. DIS Edit uses built-in gyro sensors to track camera movement so you can fix blurry images right in the camera.

21 SHOOTING MODES INCLUDING MOVIE WITH SOUND.
Always get the best shot. Preset shooting modes optimize your camera's settings for sharp, brilliant photos. Modes include Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Sports, Landscape, 3 Underwater Modes plus many more. Shoots TV-quality movies with sound.

PERFECT SHOT PREVIEW.
It's no longer necessary to take multiple shots and then try to select the best one. Using a live, multi-frame window on the LCD, you can preview the effects of various settings and select and capture the perfect one before you shoot.

6 comments:

  1. What's your feedback on the new camera? Tengah nak cari satu for my girl. She's into photography. Yg we all ada ni too bulky, tak leh nak masuk poket.

    Yang penting, RMnya berapa?

    Cepat2lah upload gambar raya tu....

    ReplyDelete
  2. mamamia,
    b4 this I guna brand Canon Powershot A95, kali ni beli Olympus pulak, sbb my hubby kata kalau camera Olympus ni yg bagus. Fr my personal exp., dari segi saiz, Olympus ni lagi ringan dan nipis (0.65 inch) berbanding camera Canon yg lama tu, mmg berat dan bulky, secondly yg ini pakai bateri lithium ion, so tak perlu nak beli batery AA yg rechargable lagi...

    harga offer b4 raya: RM799 + I upgrade memory card to 1GB tambah RM50.00 (boleh ambil gambar byk sikit)

    IA...mungkin weekend ni baru boleh upload gambar...skrg ni sibuk banyak...!!!

    ReplyDelete
  3. Azzah, have been reading your blog few times.. slalu x tinggal jejak.. dah confirm when nak fly for hajj? i doakan smoga perjlnan u & hubby dipermudahkan & mendapat hj mabrur, insyaAllah.. nanti bleh tukar-tukar xperience (i gi sana 8 yrs ago.. lama dah tu..)

    -kawan lama - wanijb-

    ReplyDelete
  4. Waniiiiiiii...........
    Apa khabar? Lama sungguh tak jumpa...last masa kita attend PCIR 2003 kat JB... last month I ada attend Microsoft Faculty Summit di KL Convention Center, ada jumpa a few lecturers fr UTM, ada tak dia sampaikan salam pd you? sbb she's fr the same dept with you..

    Hurm...dah confirm tapi belum dpt tarikh lagi... Thanks for your do'a ...please anything contact me thru my emel : nurazzah8@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. knock knock..any body homee ?? slamat hari raya ek..maap apa yg patut

    ReplyDelete
  6. SALAM ADIEJIN,
    AMBOOOIIIIII........ dah berkurun rasa tak dgr khabar.... tgk blog pun dah penuh dgn sawang....sampai dah lepas raya baru nak bersihkan sawang tuh... .. projek apa lah yaa.....
    salam syawal....

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....