Saturday, August 23, 2008

Equinoks

Azizi Ali - penulis novel Equinoks


Karya: Azizi Ali
Tebal: 405 muka surat
Penerbit: Anggun Publishing
Harga: RM29.90
Bintang: ****


Semalam semasa membaca Berita Harian Online, satu artikel mengenai novel EQUINOKS karya Azizi Ali diberi ulasan penuh (rujuk di sini). Nama Azizi Ali selalu ku terbaca di media cetak... beliau yang lebih dikenali sebagai penulis buku kewangan peribadi yang laris di pasaran Malaysia dan berjaya menembusi pasaran Brunei Darussalam serta Singapura, mula mengorak langkah dalam dunia penulisan kreatif dengan novel pertamanya, Ekuinoks.


Novel ini telah ku beli bulan lepas lagi semasa berkunjung ke MPH SACC Mall dengan diskaun 20%, tapi belum berkesempatan untuk membacanya lagi. Dari sinopsis dan artikel dalam Berita Harian itu, dapat ku simpulkan bahawa novel ini adalah novel jenis thriller, terlibat konflik cinta antara berlainan bangsa, pembunuhan, jenayah dan sebagainya.


Pengarang ini mengajak pembaca untuk menjawab teka-teki siapakah pembunuh Henry dan apakah tindakan Lee terhadap Brenda dan anaknya dalam percubaannya membunuh Iskandar yang dilihat sebagai penghalang kepada rancangannya untuk memilik isteri sahabat baiknya itu.


No comments:

Post a Comment

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....