Sunday, September 2, 2007

5 benda dalam ............................

5 benda dalam ............................

Saya
di tag oleh OD:

[ 5 benda dalam beg ]
- Dompet duit
- Pen + Marker (kalau dah cikgu mesti tak tinggal benda nih)
- Lip Gloss
- floss
- Macam2 resit + slip ATM + name cards..!!!

[ 5 benda dalam dompet ]
- Gambar darling + anak2
- Lesen memandu
- MyKad
- Kad bank:- Bank Islam, Maybank, CIMB
- RM RM RM

[ 5 benda favourite dalam bilik istimewa ]
- Katil + comforter ku yg gebu....
- Laptop
- Penyejuk udara
- Gambar kawin
- Buku ....!!! (Mesti ada....semua ruang dalam rumah ku ada buku...)

[ 5 perkara yang saya ingin lakukan ]
- Tunaikan haji bersama suami dan ibu mertuaku (InsyaAllah doakan kami tahun ini, dah masuk senarai STANDBY)
- SIAPkan Thesis Phd ku!!!!!! (wuahhhh...tension...tension...)
- Luangkan masa bersama-sama keluarga sebanyak mungkin , tanpa perlu berkejar ke sana ke mari
- dapat ikut suami ke mana2 tempat kerjanya(terutama di luar negara)
- Buka kedai peralatan jahit-menjahit etc (sedang berbincang dgn kawan...ewah..bakal rakan kongsi... dan meninjau-ninjau kawasan strategik kat Shah Alam nih)

[ 5 perkara yang sedang saya lakukan]
- menulis Thesis Phd ku!!!!!!!!!
- update blog yg dah lama bersawang!!!
- minum air nescafe gold...hurm...harum aromanya.....
- baca emel
- insyaAllh tgh fikir nak bangun malam solat hajat utk anak ku yg ke-5 nak periksa UPSR selama 3 hari bermula esok.

[ Insan-insan yang ingin saya tag ]
- alaaa...malas lah nak tag-tag orang nih..... tapi kalau ada sesiapa yg membaca n3 ini dan ingin menjawab tag2 tersebut, dipersilakan.... hehehe...

10 comments:

  1. nurazzah....:)

    Thesis....boleh tensi tu...so, my best wishes ...

    Katil dan comforter gebu.....itu counter productive for ur Thesis tu..hehehe....i suka juga comforter gebu2....sejukkkk!

    Buku2 everywhere.....bagus bagus....nanti anak2 pun rajin membaca....

    hehehehe...siap ada marker pen ek...dlm beg....:) original tu...

    saya idham
    saya ariffin

    ReplyDelete
  2. idham/ariffin,
    yes...books are everywhere in my home. ALL bedrooms, family hall, living room, even on the kitchen cabinet!!! (kat dapur buku resepi lah...) . Kat living room, I takde display cabinet yg orang selalu letak barangan perhiasan/kristal/etc, tapi I ada rak buku, even small table sebelah sofa pun ada buku, bukan nya table lamp... Books are my passion... buku sekolah, buku agama, my programming books, majalah, buku kanak2, dan macam-macam lagi...

    Nanti lah I tulis satu n3 berkenaan my books....wuahhhh, tapi my digicam dah rosak, anak kecik I main2 terjatuh...nak repair mahal sangat , lebih baik I beli baru....
    hp pulak yg zaman dolu...tak terbeli lagik yg mahal2 macam u punya N95 siap ada GPS!!!

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Semoga sukses tesis PhD itu ekk..

    Lagu latar ini syahdu...

    ReplyDelete
  4. Salam PM Nurazzah,

    Semoga tercapai hajat ke tanah suci bersama suami dan mak mertua. Menantu yang baik :)

    ReplyDelete
  5. Didoakan juga semoga anak Nurazzah mendapat kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR. Amin.

    ReplyDelete
  6. Wahai yang dihormati Puan Nurazzah. Bangsa yang maju adalah bangsa yang menjadikan buku sebagai 'teman tapi mesra'.

    Ya Allah, DIKAU makbulkan do'a dan hasrat insan ini untuk menunaikan rukun Islam dan menyahut seruanMU.

    Semoga anakandanya beroleh kejayaan dalam peperiksaan. AMIN.

    ReplyDelete
  7. Salam Nurazza...moga termakbul segala keinginan dan harapan Nurazza....dan semoga anak2 nurazza akan berjaya nanti...Insyaallah

    Meh! kita sama2 bukak kedai jahitan nanti...hehehhe...

    ReplyDelete
  8. JowoPinter, Pak Latip, Abang Long dan Kak Lady,
    Jutaan Terimakasih di atas doa-doa kalian, terharu saya dibuatnya... doa dan tawakkal hanya kepadaNYA...semoga kalian juga beroleh keberkatan dan kerahmatan dariNYA...AMIN.

    ReplyDelete
  9. Rasanya kan, U kena bukak kedai jahitan plus kedai buku.

    I pun sama dgn U, my display cabinet/shelves tak da lah brngan crystal or glassware, cuma buku2.

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Azzah...
    He he he... minta maaf ya dan terima kasih juga kerana tetap sudi menjawab tag ni walaupun sibuk. Mwah sekali (lepas buka puasa nanti baru boleh cium huhu).
    OD doakan semoga Kak Azzah berjaya menyiapkan thesis Kak Azzah tu dan juga semoga kedai alat-alat jahitan tu akan dibuka dengan segera. Amin... semoga sukses selalu. Doakan OD sama ya.

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....