Wednesday, May 25, 2016

Anak ke - 6


Alhamdulillah, Selasa 24 Mei 2016 menghantar anak ke-6, Mu'adz mendaftar di UiTM Seremban. Mu'adz mendapat tawaran Diploma Sains Aktuari. Pada mulanya, diriku semacam ragu-ragu benarkah Mu'adz hendak mengambil bidang Sains Aktuari? Kerana beliau tidak pernah menunjukkan kecenderungan beliau ke arah itu selama ini. Sebelum ini beliau selalu mengikuti pengembaraaan bersama rakan-rakan mendaki gunung, bercamping, ke air terjun dan lain-lain tempat yang bersifat semulajadi. Alhamdulillah, berkat tarbiyah dan pendidikan Musleh yang diterima oleh beliau sejak dari sekolah rendah Islam Hira', Maahad Tahfiz Quran Hira' dan Sek Men Islam Hira'.. Mu'adz lebih cenderung melakukan aktiviti-aktiviti bersifat nature lovers daripada suka melepak di shopping-shopping kompleks atau melakukan kerja yang tidak berfaedah. Semasa menunggu keputusan SPM keluar juga, Mu'adz memilih untuk bekerja sementara untuk mencari pengalaman mencari rezeki... Alhamdulillah lumayan juga gai yang diterima untuk membolehkan beliau menyimpan sedikit duit...

Mu'adz juga anak yang baik, suka menolong memasak jika berkesempatan dan membuat kerja rumah... tidak suka menyusahkan ibu bapa...lebih gemar membuat apa yang boleh dibuat sendiri..berusaha untuk mendapatkan apa yang dicitakan..

Semoga Mu'adz berjaya dalam bidang yang dipilihnya. 
Ini kali pertama saya ke UiTM Seremban. Kampus PFI yang baru ini. 

Muadz sedang mendaftar kolej..
Fakulti Sains Komputer dan Matematik, fakulti di mana Diploma Sains Aktuari ditawarkan. Maka Mu'adz akan berada di sini selama 2 1/2 tahun di sini, InsyaaAllah.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....