Sunday, December 16, 2012

Telur Itik Masak Lemak Cili Padi

Setiap kali berkunjung ke rumah kakak ipar, setiap kali juga ada benda baru / projek baru yang akan dibuat oleh biras ku, iaitu suami kepada kakak iparku.. 
Cikgu Omar memang rajin, selain mengemas rumah, memasak dan sebagainya, beliau juga rajin bercucuk tanam dan kali ini beliau membela itik di tanah kosong disebelah rumah beliau ..
dan sesungguhnya Allah hendak menunjukkan betapa orang yang rajin berbudi kepada tanah akan sentiasa mendapat keberkatan dari Allah SWT ... 
\murah rezeki beliau..itik-itik beliau telah mengeluarkan hasil tidak berhenti-henti setiap hari ..
 Saya ada membuat entri mengenai telur itik fresh yang diberi oleh beliau di sini..

dan beberapa hari lepas saya pun merujuk kepada blog Cik Mat Gebu @ Adnan Ibrahim , iaitu DAPUR TANPA SEMPADAN...
Ini lah hasilnya 
 Sedap di makan dengan nasi panas-panas ...
kipas ...kipas...mana? Pedas dan Panas ...

3 comments:

  1. jadi jugak akhirnya telur itik masak lemak cili padi Azzah ni ... ngeeee

    Lain kali bolehlah buat lagi. Supply pun dah ada tu

    ReplyDelete
  2. Yunus Badawi,
    ALhamdulillah..sonang jo masak nya ...hehe

    cuma kalau masuk kan belimbing buluh yg kecik2 lagi sedap..tapi masa masak tu tak ada ...

    Azzah

    ReplyDelete
  3. Salam Azzah...sedap sungguh telur itik masak lomak cili api...kalau ada belimbing lagi terangkat...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....