Tuesday, May 17, 2011

Cahaya di Hujung Terowong

Alhamdulillah..SYUKUR ke Hadrat ALLAH SWT... 
tiada kata lain yang dapat kuucapkan buat pertama kali melihat ini... 

ALhamdulillah Ya Rabbi. Syukur ke Hadrat ALLAH SWT ...akhirnya yang ditunggu-tunggu. yang diusahakan selama ini tiba ke hujungnya... Betul lah seperti yang dikata, kita hanya merancang, tetapi Allah yang menentukan segalanya. Kita merancang dari awal agar perjalanan yang bakal ditempuhi berjalan lancar, namun Allah jua yang menentukan, Allah tidak mengizinkan seperti yang kita rancang. Semua itu ada HIKMAHNYA.
Perjalanan yang daku tempuhi adalah perjalanan yang panjang penuh berliku serta dipenuhi onak dan duri...menempuhi terowong yang sekejap terang sekejap gelap gelita, ada kalanya daku berlari, ada kala nya daku berjalan, kadang-kadang tersadung dan jatuh tersungkur...ada kalanya rasa seperti tidak mahu lagi meneruskan perjalanan, tetapi ALhamdulillah ada tangan yang menghulur menggapai diri ini agar bangun semula dan meneruskan perjalanan hingga ke hujung jalan, walaupun terpaksa merangkak. 

Syukur Alhamdulillah.

8 comments:

  1. tahniah kak! bestnyaaaa bilalah turn sy pulak...

    ReplyDelete
  2. Hanis...InsyaAllah....perjalanan dan perjuangan you mungkin tidak sehebat akak ...8 years! It took me 8 years to complete my PhD...!!! tu yg akak bersyukur sangat....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...tahniah kak azzah! oopsss...dr. azzah. Doakan saya kak...di penghujung ni, mcm2... :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah! syukur dan tahniah Dr. Azzah!

    ReplyDelete
  5. dah free tu , jom date


    byk kedai makan baru bukak kat area seksyen 7 tu

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....