Saturday, May 21, 2011

Reunion Heidelberg

Ogos 1983, kami berempat sampai ke sebuah bandar terpencil di Ohio,Amerika Utara.  Tiada seorang pun senior di sana, kami kumpulan pertama di tempatkan di Heidelberg College, Tiffin, Ohio. 
Gambar di atas ada lah gambar Spring pertama kami di sana...terpukau dek keindahan bunga-bungaan semasa musim Spring...di belakang kami adalah sebuah pohon sakura yang lebat berbunga...walaupun tiada daun...
Selasa malam ...selepas hampir 24 tahun kami terpisah...kami bertemu kembali....tetapi hanya beberapa orang sahaja...nostalgialama kembali lagi... kami bertemu dengan Ani yang datang ke Shah ALam kerana menghadiri konvo anak sulung beliau di UiTM...
 Kami makan, minum dan bersembang sehingga kami lah orang terakhir meninggalkan restoren tersebut...
Kenangan lama menggamit kembali...cepatnya masa berlalu...

Disebalik pertemuan ini, saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah SWT masih memanjangkan umur saya, umur kami ..dengan itu kami dapat bertemu kembali.. untuk melihat apakah perjalanan dan pengembaraan hidup ini yang telah kami harungi sehingga kami ditemukan bersama.  Walaupun masing-masing sudah mempunyai anak yang sebaya dengan kami sewaktu kami sama-sama belajar di USA... hati-hati kami masih lagi berbunga riang seperti kami masih lagi anak-anak remaja yang girang menimba ilmu di tanah yang sangat asing bagi kami... InsyaAllah ..syukur Alhamdulillah.

6 comments:

  1. cuba compare gambar dulu dan sekarang hehe

    ReplyDelete
  2. Zino,
    hehehe..tahu lah...tak payah nak cakap...faham-faham sajalah...hehehe

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. itulah indahnye persahabatan, kan kak azzah?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. seronok kan jumpa kawan2 lama...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....