Sunday, November 9, 2008

Bersabarlah

Lewat malam tadi mendapat panggilan dari seseorang yang kukenali dialam maya. Terkejut juga mendapat panggilan dari beliau di malam hari. "Mesti ada sesuatu yang penting hendak diberitakan kepadaku", bisikku di dalam hati.

Lalu aku menjadi pendengar setia, itulah yang mampu kulakukan saat ini. Hati sungguh merasa sedih kerana tidak dapat menolong dengan sepenuhnya. Hendak berkata banyak, takut dikata, " dia tak kena, tak rasa...bolehlah cakap macam tu... "

Namun aku hendak dia faham bahawa aku sentiasa mendoakan dirinya dan keluarga sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT, dan semoga dia terlepas dari sengsara itu dengan segera.
InsyaAllah, doaku sentiasa untukmu di dalam tahajjudku.

4 comments:

 1. Assalamualaikum Azzah, am I thinking about your sahabat, too.
  Semuga Allah beri mereka sekeluarga kesabaran yang tinggi. InsyaALLAH ada kesenangna disebalik kepayahan dia sekarang.

  ReplyDelete
 2. CikMilah,
  sesiapa jua sahabat itu, marilah kita sama-sama berdoa agar dirinya dan keluarga sentiasa dilindungi Allah SWT drpd kejahatan jin dan manusia.

  ReplyDelete
 3. Salam Nurazzah...

  Semoga siapa pun sahabat itu...doa akak untuknya semoga dia dan keluarganya di lindungi ALLAH...

  ReplyDelete
 4. Salam Kak Azzah,

  Semoga sahabat tu tabah dengan ujian Allah.

  ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....