Sunday, January 20, 2008

SELAMAT KEMBALI

Just to inform to all my dearest blogger's friends out there...

Alhamdulillah saya telah selamat sampai ke Malaysia pada hari Jumaat pukul 11:30 malam di KLIA. Alhamdulillah juga saya dan suami serta my BIL juga sihat.

Menjenguk sekejap di laman blog yg telah ditinggalkan lama....
Utk pengetahuan semua, my MIL telah meninggal dunia di kota suci Mekah pada 31 Dis 2007, pukul 2:55pm (waktu Saudi) kerana jangkitan paru2. Juga telah selamat dikebumikan di sana, Semoga rohnya dicucuri Rahmat dari Allah SWT dan disertakan bersama orang-orang yang soleh.
Amin.

InsyaAllah akan update apa2 berita lagi...will be very busy next few days..........
Got a first call from blogger Abang Long tadi bertanya khabar...........

24 comments:

  1. salam rindu,

    I di airport jumaat petang, sms asma dan dia bagitau you tiba malam , tak de rezeki nak jumpa.
    Apapun selamat kembali dan semoga peroleh haji mabrur, InsyaAllah.

    Takziah atas pemergian mak mertua tersayang.

    ReplyDelete
  2. Puan,

    Takziah, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas MIL.

    Saya doakan puan sekeluarga sihat sejahtera. Teruskan amalan yang puan lakukan di Mekah dan Madinah.

    Perjuangan sebenar hanya baru bermula.

    Muhd Kamil Ibrahim
    UiTM Johor Kampus Segamat

    ReplyDelete
  3. Kak Nurazzah8,

    Syukurlah, akak, suami dan BIL selamat kembali. Takziah diatas pemergian MIL. Semoga ruhnya di cucuri rahmat.

    ReplyDelete
  4. Salam Kak..
    Takziah atas pemergian MIL.
    Nak baca pula kisah akak di sana. :)

    ReplyDelete
  5. Salam Nurazzah,
    Alfatihah & takziah atas pemergian MIL di tanah suci. Alhamdulillah semuanya selamat kembali. Tunggu cerita tentang Makkah dan Madinah...
    Take your time

    ReplyDelete
  6. Hajjah Azzah,

    salam takziah di atas pemergian abadi MIL...ALFATIHAH...pergi nya pun di tanah suci, di musim yang mulia...!

    selamat pulang....semoga mendapat haji yang Mabroor...

    idham

    ReplyDelete
  7. Al fatihah..

    selamat pulang akak... disebalik kesedihan akak...bertuah ur MIL sebab dapat mengembuskan nafas ditanah suci..

    ReplyDelete
  8. Takziah buat Nurazzah sekeluarga...

    Al Fatihah buat yang telah pergi...semoga rohnya dicucuri rahmat...

    dan..

    Selamat Kembali buat Nurazzah dan famili...semoga sihat sejahtera...Insyaallah...

    ReplyDelete
  9. silversarina,
    MasyaAllah...rindunya I pd you...teringat masa di Jordan! Anyway takpe, InsyaAllah jika ada rezeki kita akan berjumpa kembali...samada I ke Pantai Timur atau bila you turun ke KL atau kawasan yg sewaktu dgnnya singgahlah Shah Alam.


    Prof MKI,
    Terimakasih..mmg byk pengalaman semasa mengerjakan haji...tapi tak boleh lah pulak nak tulis TH mcm Prof, nanti orang kata saya tiru Prof lah pulak...tapi pengalaman masing2 berbeza, bagi saya pengalaman menjaga ibu mertua yg sakit sehingga ke akhir hayat, menolong memandikan dan mengkapankan jenazah beliau sungguh memberi pengajaran yg tidak dpt dibeli di mana2...
    Nantilah jika ada masa saya tulis sikit2 dlm blog...

    ReplyDelete
  10. ummi dan epel hijau,
    terimakasih dan insyaAllah nanti saya tuliskan sikit2...

    cik milah,
    terimakasih

    ReplyDelete
  11. Idham,
    ya, mmg kita sentiasa berdoa agar haji kita diterima Allah SWT...

    Simah,
    Terimakasih. Ramainya orang Islam Turki mengerjakan haji...dengan saiz mereka yg besar, saya selalu ke tepi apabila kumpulan mereka lalu..hehehe..takut kena langgar mmg badan saya yg kecik ni boleh melayang...anyway, some of them mmg baik, dlm mesjid selalu dpt tempat solat sebelah orang Turki...

    ReplyDelete
  12. al fatihah buat mil kak azzah...

    semoga rohnua dicucuri rahmat..

    ReplyDelete
  13. salam takziah dari saya dan keluarga di atas pemergian ibu mertua di tanah suci...alfathihah..

    pada hajjah Nurazzah selamat pulang:)

    ReplyDelete
  14. salam 1429H kak azah, kabare. Bila nak kongsi pengalam menjadi tetamuNYA :)

    ReplyDelete
  15. selamat kembali kak azzah, takziah ye... alfatihah

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum...kak Azzah. Selamat kembali ke tanah air & semoga dilindungi Allah selalu

    ReplyDelete
  17. semoga mendapat haji yang mabrur

    ReplyDelete
  18. salam kak azzah...ermm salam takziah...dan selamat kembali...rindunyaa nak dgr cerita dari tanah suci ni...

    ReplyDelete
  19. Salam Kak Azah.

    Welcome back home. Takziah atas pemergian MIL you.Bila nak start aktif menulis blog lagi? Atau nak siapkan tulis tesis dulu?

    ReplyDelete
  20. zlaa,
    supervisor dah sound, balik haji cepat habiskan tulis thesis... ni dah bersemangat ni, apalagi tadi dalam fakulti emel, dah announce 2 orang lagi pensyarah dah lulus viva, ini bermakna sejak Jan 2008, dah 3 orang pensyarah dah lulus viva Phd, Dr Nursuriati (kak Liza Jamil, wife Th Hj Khalil), Dr Kamaruddin Mamat (CTN) dan Dr Salemah (Math).

    Kak Siti Salwa dah start cuti nak viva , Tn Hj Syed pun dah nak submit, Kak Rosmawati dan kak Ros Hafsah dah submit, tgh tunggu nak viva aje.. kak Marina Ismail (Multimedia) pun dah nak submit kot...
    tunggu u balik pulak dgn title Dr...

    ReplyDelete
  21. zlaa,
    alamak ...sorryyyyy komen kat atas terposting guna account anak akak...

    Kak Azzah8

    ReplyDelete
  22. hanya perlu berdoa kan.. insyaAllah dikabulkan Dia. takziah sekali lagi kak azzah

    ReplyDelete
  23. banji,
    ya...Allah itu Maha Mendengar...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....