Sunday, October 27, 2013

Garden

Ada kawan bagi sejenis pokok kaktus ini, dah lebih setahun baru berbunga ... 
very rare..tak pernah tengok bunga sebegini ..

Sudah lama tidak ber"gardening" ..sejak memegang jawatan di fakulti .. pokok-pokok bunga banyak terbiar tanpa belaian ..hanya jirus sambil nak gi kerja ... dua tiga minggu lepas baru teringat nak letak baja...kesian pokok-pokok ku... rindu sangat nak santai-santai ke Sungai Buloh pergi tengok pokok-pokok di nurseries yang berderet-deret tepi jalan tu ...hurrrmmm... How I wish...! tapi tak ada masa langsung ...
 

4 comments:

  1. subhanallah cantiknya .. saya pun pertama kali tengok.

    ReplyDelete
  2. As-Salam Al-Lavendari, minta maaf lama tak membalas komen atau menjenguk blog Al-Lavendari...terlampau sibuk ...blog saya selalu terbengkalai ..tak berupdate..

    ya, cantikkan bunga yang rare ini, dan bunga nya tahan lama, sudah 3 minggu tapi masih belum gugur kelopak2 nya ...cuma warna merahnya sudah kelihatan pudar

    ReplyDelete
  3. saya pun ada pokok kaktus berbunga warna putih kt kg :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti cantikkan...ambil lah gambar dan share dgn kenkawan bloggers..

      Kak Azzah

      Delete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....