Sunday, January 6, 2013

Tambah Trafik Tambah Follower 2013

 
Sejak bermula tahun baru 2013 ini, tidak punya cukup masa hendak update blog.  Idea banyak tapi bila mengadap blogger ni , kadang-kadang macam tak keluar nak tulis apa ... maybe I'm experiencing "Writer's Block"? ...Jadi hendak dapat idea, saja-saja blogwalking ke blog otai-otai ... 
oklah ..since tak tahu nak tulis apa...jom kita join segmen-segmen yang dianjurkan oleh bloggers otai ni..

Sebagai pengenalan, kita perlu menerangkan dengan ringkas berkenaan blog sendiri. 
Blog saya ini sudah agak lama bertapak, sejak awal tahun 2007, sudah hendak masuk 7 tahun... Asalnya tujuan saya berblogging adalah dengan tujuan hendak mencatatkan pengalaman pengembaraan saya ke bumi anbiya, iaitu al-Urdun atau Jordan...Lama kelamaan saya juga berkongsi pengalaman hidup sebagai seorang wanita berkerjaya yang sedang melanjutkan pelajaran ...susah senang dalam segala dugaan dan cabaran dalam perjuangan menuntut ilmu hingga ke peringkat yang tertinggi ...saya tuliskan di blog. Ibaratnya blog ini sebagai satu tempat saya me"release"kan tension/stress dalam perjuangan dan perjalanan hingga ke penghujung jalan ...Ia juga sebuah catatan kembara saya sebagai seorang ibu kepada 8 orang anak, yang sedang membesar dan sebagai seorang Hamba Allah yang masih mencari bekalan buat hari kemudian nanti, Insyaallah. Semoga perkongsian ini dapat memberi menafaat kepada diri sendiri, keluarga, sahabat handai baik di alam sebenar atau alam maya ini...


Segmen pertama yang saya join pada tahun 2013 ini. Tarikh tutupnya ialah pada 9 Januari 2013.
Dianjurkan oleh HasrulHassan.com yang merupakan blog pendidikan buat blogger, banyak informasi yang sangat berguna bagi bloggers yang baru hendak belajar selok-belok berblogging...bagi bloggers yang lama juga boleh refresh kembali dan juga mungkin banyak lagi ilmu berblogging yang belum diketahui ...

13 comments:

  1. Assalamualaikum..
    selamat bersegmen...dan selamat belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam...terimakasih ...saja cuba-cuba join ..

      Delete
  2. salam azzah..
    selamat bersegmen..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Yon,

      Terimakasih ...bila kita nak jumpa ya? sibuk bebenor sekarang ni...hehe

      Delete




  3. Salam, saya dtg dari segmen yg sama. Done Follow, BW ,& Komen entry awak ni :)Jmeput ke blog utk komen di entry segmen yg sama ye. thnxx XD

    >>> http://aderakukeysah.blogspot.com/2013/01/segmen-tambah-trafik-tambah-follower.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan ,

      terimakasih sudi follow dan singgah sini .. akan follow awak juga ...:-)

      Delete
  4. salam blogger :) hye hye.... Fik dtg dri segmen yang sama, HasrulHassan, done follow blog awak, jom singgah
    muhammadrafik.blogspot.com/2013/01/tambah-trafik-tambah-follower-2013.html
    jgn lupa follow :) TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Perkenalan,
      terimakasih ...sudah bw dan follow blog awak juga...

      Delete
  5. salam... mia datang dari segmen yang sama

    http://www.mialiana.com/2013/01/tambah-trafik-tambah-follower-2013.html

    ReplyDelete
  6. SALAM...dari segment sama..done follow..jemput singgah and komen..http://najah-razak.blogspot.com/2013/01/segmen-tambah-trafik-tambah-follower.html

    ReplyDelete
  7. tambah trafik tambah follower juga,
    selamat bersegmen..
    http://www.aynoranur.com/2013/01/segmen-2013-tambah-trafik-tambah.html

    ReplyDelete
  8. As-Salam. Terima kasih kerana kesudian sertai segmen yang dianjurkan ini. Semoga apa yang dihajati terlasana. Dan terima kasih kerana kesudian untuk undi blog ini dalam MSMW2012 bagi kategori blog pendidikan pilihan.

    Selamat berblogging dan manfaatkan kebaikan untuk disebarkan secara berhemah dan bertanggungjawab, in Sya Allah.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  9. salam.. deno datang dari blog hasrulhassan :) deno follow sini nombor #394^^ jemput ke blog deno nanti ya? terima kasih.. ^_^

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....