Thursday, June 9, 2011

Rosselle

Dalam kesibukan kehidupan harian..sesekali mari kita merenungi dan menikmati kejadian alam ciptaan Tuhan...

Siapa kenal pokok ini? Ini kali pertama saya tanam pokok ini dihadapan rumah di taman saya yang sekangkang kera itu... sudah beberapa kali menikmati hasil nya...







Ada sesiapa boleh bagi cadangan selain dibuat air (jus) ...apa lagi yg kita boleh buat dengan Rosselle ni?

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. try buat ulam,,,dia kn msm manis~xpun masukkan dlm masakan ke,,masker pn mcm best tp takut semut naik kat muka(mgkn ke?),,rasanya lebih baik di makan/minum lebih effective pada tubuh,,

    ReplyDelete
  3. buat jem uda!

    ReplyDelete
  4. maryam ...sedap ke buat ulam??? boleh cuba..tapi nak buat Masker???? huhu..tak berani nak tonyoh buah tu kat muka...hehehe

    buat jem boleh kot....

    ReplyDelete
  5. aya....

    buat jem macamana? bagi lah cara2 nak buat jem tu...ke rebus aje..pastu tambah gula aje..???

    ReplyDelete
  6. google je uda. aya mana la pernah buat, beli yg dah siap ada la! tapi anak-anak tak berapa suka, depa dah biasa ngan jem strawberries.

    ReplyDelete
  7. sedap roselle ni dibuat jus

    ReplyDelete
  8. salam saya pernah buat kek dengan jem rosselle ni.
    mohon izin copy gambar rosselle n pokok akak ya..nk masuk dalam blog untuk resepi kek rosselle tu.

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....