Friday, February 17, 2012

Kinafah

Tiba-tiba malam ini teringatkan suatu makanan yg sangat sedap .... huhu..rindu sangat nak makan ..tapi sure tak ada dijual di Malaysia...


 Kinafah.... sedapppp...
Alhamdulillah ....teringin sangat nak makan ni..tapi kalau nak kirim kak long bawa balik, mesti sampai Malaysia dah tak sedap... tahan ke nak bawa lebih 24 jam? ... kerana Kinafah ni kalau tak silap salah satu bahannya adalah susu (unta) dan cheese? .. 
Ada sesiapa yg tahu resipi nya?

7 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Azzah

    kinafah......kat Makkah ke...
    mungkin ada kat restoran arab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsalam...

      bukan kat Makkah, ni kat Jordan...masa saya pergi melawat anak saya yg belajar di sana ..

      Delete
  2. makanan kat malaysia pun tak habis rasa hih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM, ALhamdulillah dapat rasa pelbagai jenis masakan ...

      Delete
  3. Azzah...nampak mcm sedap...manis ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak aNIe, mmg sedap dan manis..tu yg kempunan nak makan lagik...

      Delete
    2. salam kak azzah, byk resepi masakan arab yg best best kat sini : http://arabic-food.blogspot.com
      try le, nanti jgn lupa htr sepiring dua kat saya ye kikiki...

      Delete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....