Wednesday, May 17, 2017

SELAMAT HARI GURU 16 MAY 2017

Selamat Hari Guru Tahun 2017

Ucapan ini datang sedikit lewat, tapi aku masih tetap hendak menulis satu entri mengenainya. Sememangnya disengajakan kerana pada hari tersebut bertubi-tubi mendapat message mengenai Hari Guru ini ... Terimakasih kepada semua rakan taulan, sahabat-handai dan anak-anak murid samada yang masih lagi menjadi anak murid ku atau pun yang sudah lama tamat belajar, bekerja tetapi mereka masih mengingati ku...terharu..tiada yang lebih bererti bagi seorang guru/pendidik/pensyarah apabila mendapat message daripada anak murid yang masih mengingati kami... tidak perlu hadiah mahal, cukup sekadar ucapan terimakasih...

Selamat menyambut Hari Guru kepada semua guru dan pendidik di tanah air. Tema Hari Guru 2017 - Guru Pembina Negara Bangsa adalah amat bertepatan dengan cabaran dunia pendidikan masa kini dalam rangka melahirkan murid yang berakhlak dan bersahsiah mulia. Segala-galanya bermula daripada inspirasi murni seorang guru.
Guru adalah insan yang mendidik, mendorong dan membimbing kita sehingga kita dapat mencapai kejayaan dalam pelbagai bidang kehidupan. Kesabaran dan kesungguhan mereka mendidik pelajar amat besar nilainya. 
Maka, disebabkan itulah guru ibarat pengganti kepada ibu bapa ketika di sekolah. Justeru, segala nasihat dan tunjuk ajar guru hendaklah dipatuhi.


Image result for ucapan selamat hari guru 2017

4 comments:

  1. Selamat hari guru cikgu. Tanpa guru siapalah saya.

    Berkaitan dgn lawatan ke Jepun tu, sebenarnya saya dah tengok gambar2nya kat fesbuk cikgu sebelum ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Pak Ngah sudi berkunjung ke blog saya yang dah lama menyepi ... ramai yang berpindah ke fb, tapi disuatu sudut hati kecil saya masih rindu akan zaman blogging ..

      Delete
  2. Selamat Hari Guru

    p/s: lewat wish pun tape kan sebab still dalam May lagi nih...hihi

    ReplyDelete
  3. Terimakasih Husna Rahman,

    ya ya ...better late than never kan ..hehe...

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....