Wednesday, June 22, 2016

30th Anniversary!

22nd June 1986 - 22nd June 2016

Alhamdulillah Syukur ke hadrat Allah kerana dengan kasih sayang dan RahmatNYA telah meminjamkan umur hingga ke saat ini...kerana masih dapat menghirup oksigen ini untuk bernafas dan mengecapi rencah-rencah kehidupan bersama-sama sehingga mencapai ulangtahun perkahwinan yang ke-30. Hari ini 22 June 2016, genaplah 30 tahun perkahwinan saya dan suami. 

Doa kami di pagi hari dan bulan yang mulia ini, 17 Ramadhan, dan seluruh Malaysia bercuti kerana Nuzul Quran.
Alhamdulillah...... Subhanallah....... Syukur pada Mu.... Ya ALLAH..... Sesungguhnya Engkau Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang yang melanjutkan lagi usia perkahwinan kami ini sehingga ke-30 tahun agar dapat menikmati kurniaan Mu dan menambahkan amal ibadat kami buat bekalan di sana nanti......

Ya ALLAH...... kami mohon pada Mu......berkatilah perkahwinan kami, kurniakanlah kepada kami rezeki yang halal, Syukur di atas rezeki anak-anak yang telah Engkau Kurniakan kepada kami, Asma' Mohd Haslan,Zaid Mohd HaslanAmmar Mohd HaslanAnas HaslanWafa Mohd HaslanMu'adz Mohd HaslanZubair Haslan dan Hana Haslan, Engkau masukkanlah anak-cucu dan keturunan kami dalam golongan orang-orang yang soleh dan solehah, iaitu -golongan orang-orang yang Engkau Beri petunjuk, nikmat kesihatan fizikal dan mental agar dapat kami menjalankan amal ibadat kami dengan sempurna......
Ya ALLAH, berilah kami kebahagiaan kami di dunia dan kebahagiaan kami di akhirat. Ya ALLAH lindungilah kami sekeluarga ini dari fitnah dunia dan bala bencana.....

Ya Allah, aku bersyukur kepada Mu yang telah memanjangkan jodoh ku bersama suami ku Haslan AbdRahim sehingga kesaat ini, 30 tahun usia perkahwinan ini. Kekalkan lah nikmat Mu ini keatas kami dan jadikan lah kami berdua suami isteri di dunia dan di akhirat.
Ya Allah, Andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami, yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro, yang Kau jadikan mata air kasih sayang Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra dan yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.
Ya Allah, andai semua itu tak layak bagi kami, Maka cukupkanlah permohonan kami dengan redha-Mu. Jadikanlah kami suami dan istri yang saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan dikala jauh, saling menghibur dikala duka, saling mengingatkan dikala bahagia, saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.
Ya Allah, sempurnakanlah kebahagiaan kami dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.
Ya Allah…indahkanlah rumah kami dengan kalimah-kalimah-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma’-Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan mereka Yaa…Allah...contoh teladan yang baik bagi manusia. Lembutkan hati-hati mereka agar menghormati ibu-bapa, saudara-mara dan orang-orang yang lebih tua dari mereka, agar mereka mempunyai akhlak dan budi-pekerti yang baik.
Ya Allah…damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari keburukan yang terang dan tersembunyi.
Ya Allah…berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, tubuh kami dan keturunan kami dan ampunilah kami. Jadikanlah kami termasuk golongan orang-orang mukmin.
Semoga pengakhiran kami dalam keadaan khusnul khaatimah bukannya Suul Khatimah...

Ameen Ya Rabbal 'Alameen.

1 comment:

  1. amin... tarikh yang sama kami cukup 10 tahun kak.. :) tahniah untuk akak dan suami..

    ReplyDelete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....