Thursday, October 10, 2013

Hana' 11 tahun

29th September 2013

Hana, anak ke-8 dan bongsu ku, sudah genap 11 tahun pada 29hb September yang lalu, tetapi baru kini ku berkesempatan hendak menulis di blog ini mengenainya. 
Super duper busy ibunda ini!!! bukan sahaja weekdays, tetapi weekends juga..ada sahaja agenda yang hendak dan perlu dilakukan..Ummi minta maaf Hana' sayang ... (Dia dah tanya banyak kali, bila Ummi nak update pasal birthday dia di blog Ummi...hehe)

Birthday Hana jatuh pada hari Ahad, mmg plan nak ajak Hana celebrate kat luar..dan juga hendak melawat anak ke-6 ku, Mu'adz yang akan menjalani peperiksaan PMR nya, di asrama di Jeram., tapi nak dijadikan cerita, Atok dan Wan Hana' (iaitu ayahanda dan bonda ku) , minta tolong saya hantar mereka balik kampung minggu itu juga... Wan dah lama duduk di rumah MakLong, jadi dah tak sabar2 nak balik kampung...
Jadi saya terpaksa beralah...lagipun kenalah utamakan ibu bapa kan... akhirnya saya balik kampung ditemani Wafa (anak k-5) dan Anas (anak ke-4).  Abi tak dapat balik kerana kerja pada hari Sabtu dan melawat Mu'adz pada hari Ahad...
Birthday girl, si Hana pula, sebenarnya sejak balik sekolah hari Jumaat, telah bermalam di rumah bff (best friend forever) dia di Bukit Jelutong...so, bila di tanya, dia tak mahuikut balik kampung...akhirnya ambil package 3 hari 2 malam (ahaks...) terus tidur di rumah bff dia...
so, bonda bff dia rajin tolong buatkan kek dan celebrate birthday di sana ... advance terus ...

Hana' dan bff, Aisyah dan adik2 Aisyah

4 comments:

  1. Happy belated birthday Hana. Wah sama tarikh lahir dgn anak sulung dan menantu saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Yunus Badawi, (bagi pihak Hana..)

      Delete
  2. SHL buat Hana. Muga besar jadi orang berjasa. Teringat lagu - Intanku Liana ( A Ramlie ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Insan Marhaen, wahhh lagu Nostalgia tuh! ...

      Delete

Berikan sumbangan terbaik anda! Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!!! Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Akaun Bank islam : 12 092 01 003490 4 Kemudian sila maklumkan kepada: admin@aqsasyarif.org.my

Nak Baca Entri Lain? Klik Sini....